LA MINE-N CARTIER

Cea mai înaltă clădire din Bucureşti a fost depăşită: Floreasca Sky Tower a ajuns la etajul 24 VIDEO

Construcţia a depăşit deja cea mai mare clădire din Capitală, anume Bucharest Tower Center. Conform panourilor informative montate la intrarea în şantier, lucrările la Sky Tower ar urma să dureze 24 de luni. Acestea au început în iulie 2011, în septembrie apărând primul etaj al turnului.

Clădirea va fi în cea mai mare parte una de birouri, însă la ultimele etaje, respectiv 35 şi 36, investitorul va amenaja săli de conferinţe, dar şi un bar cu vedere panoramică asupra Bucureştiului cu o suprafaţă de 1200 metri pătraţi. Raiffeisen Bank, a patra banca de pe piata locala, isi va muta, incepand in 2013, sediul central in cladirea SkyTower.

Iată cum va arăta clădirea:

În comparaţie cu zgârie-norii lumii, însă, Sky Tower arată ca un pitic, după cum demonstrează Pe forumul dedicat zgârie-norilor, skyscrapecity.com, Evil78 (click pe imagine):

Lângă turn se va construi mall-ul Promenada, ce urmează să fie finalizat în toamna lui 2013, conform constructorilor..

Centrul comercial va fi structurat pe patru niveluri, va avea peste 120 de magazine şi 1.300 de locuri de parcare subterane. Din randările dezvoltatorilor se vede însă că mall-ul va avea şi o amplă terasă deasupra, cu spaţii verzi.

Raiffeisen Evolution, dezvoltatorul Promenada Mall, evaluează instalarea şi folosirea unor sisteme fotovoltaice în proiectul centrului comercial din nord-vestul Bucureştiul, potrivit lui Markus Neurauter, managing director al Raiffeisen Evolution.

Dezvoltatorii susţin că Promenada Mall se va transforma în “principalul pol de atracţie urbană al oraşului”. Citiţi şi Cum va arăta Promenada Mall, ce se deschide în toamna anului viitor, lângă cel mai înalt bloc din România FOTOGALERIE


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button