Cea mai frumoasă pisică din lume e un motan din București. Îl cheamă Elros și le-a întrecut la chipoșenie pe toate cele 1.300 de mâțe din concursul de la Strasbourg

01 nov. 2023
2604 Afișari
Cea mai frumoasă pisică din lume e un motan din București. Îl cheamă Elros și le-a întrecut la chipoșenie pe toate cele 1.300 de mâțe din concursul de la Strasbourg
Cea mai frumoasă pisică din lume e un motan din București. Îl cheamă Elros și le-a întrecut la chipoșenie pe toate cele 1.300 de mâțe din concursul de la Strasbourg | Sursa foto: Facebook - Yann Panco's

Un motan din rasa Maine Coon din București a câștigat titlul de World Winner 2023, adică cel mai frumos motan din lume. Competiția a avut loc la Strasbourg weekendul trecut (28-29 octombrie).

Elros, cel mai frumos motan din lume, este crescut în București

Motanul Elros, în vârstă de 4 ani, s-a născut în România și este crescut de un bărbat din București. Acesta a câștigat titlul de World Winner 2023 în cadrul uneia dintre cele mai prestigioase expoziții mondiale FIFe World Show, organizată anul acesta de Franța la Strasbourg, transmite News.ro.

Motanul a câștigat cea mai dificilă categorie din cadrul concursului.

Crescătorul său este bucureșteanul Yann Panco și aduce în România primul trofeu mondial cucerit de motan – „FIFe World Winner”.

Concursul a avut loc în noul și modernul Parc des Expositions din Strasbourg, weekendul trecut, între 28 și 29 octombrie.

În cadrul expoziției au fost prezente peste 1.300 de pisici din toată lumea și câteva mii de vizitatori pe zi le-au putut admira frumusețea.

Stăpânul său a împărtășit victoria pe Facebook:

4,4 milioane de pisici rezidente se află în România

Pisicile se numără printre cele mai îndrăgite animale de companie din România. O știe cam toată lumea și asta spun și statisticile. Le vedem pe stradă, în apartamentele sau în curțile oamenilor, pe la târguri de adopții și, când vreuna se pierde, pe grupurile de Facebook. Și nici nu putem să rămânem indiferenți când trecem pe lângă un animal atât de frumos și le abordăm cu „pis, pis” în speranța că ne vor răspunde cu un mieunat mieros.

În România, există peste 4,4 milioane de pisici rezidente și le găsim în aproape 48% din gospodăriile din țară, potrivit statisticilor FEDIAF European Pet Food – Asociația Europeană a producătorilor de mâncare pentru animale de companie.

În România, ca în Europa, pisicile se numără printre cele mai populare animale de companie. Nu mai puțin de 127 de milioane de pisici sunt recenzate la nivelul UE, fiind prezente în 26% din gospodăriile din spațiul comunitar, se arată într-un comunicat transmis de medichub.ro.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies