Cea mai eficientă gură de scurgere se află la intersecția a două străzi din Sectorul 2. „S-a dorit o pată de culoare lichidă”

15 iul. 2023
328 Afișari
Cea mai eficientă gură de scurgere se află la intersecția a două străzi din Sectorul 2. „S-a dorit o pată de culoare lichidă”
Cea mai eficientă gură de scurgere se află la intersecția a două străzi din Sectorul 2. „S-a dorit o pată de culoare lichidă” | Sursa foto: Facebook - Sectorul 2 - Informații și dezbateri/A. M.

O bucureșteancă a descoperit „cea mai eficientă scurgere” pentru apa care se adună pe două străzi din Sectorul 2. Oamenii au dezbătut această situație, unii dintre ei spunând că lucrările de reabilitare a acestor artere nu sunt gata, alții au afirmat că au fost finalizate.

„Cea mai eficientă scurgere” se află la intersecția a două străzi din Sectorul 2

Imaginea a fost postată pe grupul de Facebook „Sector 2 – Informații și dezbateri” și după cum îi spune și numele, postarea a stârnit numeroase discuții și reacții din partea locuitorilor. Acesta a fost mesajul însoțit de imagine:

Fix cea mai eficienta scurgere pe Iancu Capitanu x Pop de Basesti.

Scurgere | Sursa foto: Facebook - Sectorul 2 - Informații și dezbateri/A. M.
Scurgere | Sursa foto: Facebook – Sectorul 2 – Informații și dezbateri/A. M.

Din imagine se observă faptul că o mare cantitate de apă s-a adunat exact lângă scurgere, grilajul aflându-se la un alt nivel față de asfalt din cauza betonului prin intermediul căruia a fost montat. Astfel, apa se adună pe lângă acea porțiune de ciment.

Oamenii au dezbătut această situație în secțiunea de comentarii a postării și au încercat să explice acest fenomen:

  • „După cum bine puteți observa strada se afla în reabilitare și urmează sa fie asfaltata. Abia după asfaltare dacă problema persista poți spune ca să construit prost. In orice lucrare stradala primele lucrări sunt căminele de apa-canal, rigolele de scurgere, bordurile și abia apoi stratul carosabil.”, explică D. E.
  • „Ați avea dreptate dar nu e cazul. Trasarea trecerii de pietoni arată că ne uităm la faza finală. Posibil recepționată. În plus nivelul asfaltului este la cota finală în raport cu bordura de la trecerea de pietoni.” – B. I.

Autoarea postării a lămurit situația – străzile au fost asfaltate, iar ce se vede în poză este rezultatul final.

Ambele strazi au fost asfalfate, Iancu Capitanu prima data si ulterior Pop de Basesti, ce vedeti e rezultatul final, sunt mai multe postari pe tema acestei reabilitari.

Fac scurgerea dupa ce am facut plangere ca se strange toata apa in intersectie.

Strada s-a inundat după ce a fost acoperită scurgerea

Autoarea postării a mai spus, în secțiunea de comentarii, că gura de scurgere a străzii a fost asfaltată și apoi s-a improvizat alta, după ce strada s-a inundat:

A fost asfaltata la renovare si dupa s-a improvizat o alta scurgere😅

Stradă inundată | Sursa foto: Facebook - Sectorul 2 - Informații și dezbateri/A. M.
Stradă inundată | Sursa foto: Facebook – Sectorul 2 – Informații și dezbateri/A. M.

Utilizatorii au sfătuit-o să facă o sesizare la Apa Nova, în speranța că problema se va rezolva.

Te-ar mai putea interesa și: 

Cookies