Cea mai drăguță întrecere cu premii revine pe Dâmbovița. Cursa de Rățuște din București are loc pe 1 iunie 2023

15 mai 2023
366 Afișari
Cea mai drăguță întrecere cu premii revine pe Dâmbovița. Cursa de Rățuște din București are loc pe 1 iunie 2023
Cea mai drăguță întrecere cu premii revine pe râul Dâmbovița din București. Cursa de Rățuște are loc pe 1 iunie 2023 | Sursă foto: Unspalsh

În curând va avea loc cea mai drăguță cursă ce este organizată în București, Cursa de Rățuște de pe râul Dâmbovița. Cei ce doresc să adopte o rățușcă și să ia parte la competiție pot face donații pe site-ul evenimentului.

Cursa de Rățuște revine și anul acesta în București

În fiecare an, râul Dâmbovița este colorat de rățuștele de cauciuc ce se întrec pe acesta. Bucureștenii sunt invitați să adopte o rățușcă pe perioada evenimentului pentru a lua parte la competiție. Fondurile strânse în urma evenimentelor vor fi folosite pentru o cauză bună. Mai precis:

  • Cumpărarea de proteze auditive performante pentru copiii hipoacuzici cu vârste fragede.

Prin achiziționarea acestor proteze se dorește integrarea în societate și înscrierea la o școală normală a copiilor ce au șansa de a nu deveni complet surzi.

Cum poți adopta o rățușcă

Pentru a lua parte la această cursă, persoanele interesate trebuie să intre pe ACEST site și să facă o donație. Fiecare rățușcă adoptată costă 10 lei. Nu există un număr limită de rățuște din plastic ce pot fi adoptate.

Rățuștele din cauciuc sunt reutilizate, transmit organizatorii pe pagina lor de Instragram:

Nu iți face griji! Rățuștele noastre sunt refolosite în fiecare an. După eveniment, toate sunt strânse și depozitate, astfel că niciuna dintre ele nu va polua râul sau mediul înconjurător. 🌿

Cursa va avea loc în data de 1 iunie 2023 și va începe de la Podul Hașdeu, aflat în dreptul Parcului Izvor.

Deținătorul rățuște care va trece prima linia de finish va câștiga un premiu în bani, de 500 de Euro. Acesta este oferit de sponsorul principal al evenimentului.

În total, în cursă vor participa 5.000 de rățuște de cauciuc. Donațiile din partea oamenilor vor fi acceptate și după epuizarea acestui număr de rățuște.

Cookies