Cea mai drăguță doamnă dintr-o stație de tramvai din București. “A stat lângă mine, m-a ajutat tot drumul…” Puterea unei fapte bune făcute unui străin

09 feb. 2023
12460 Afișari
Cea mai drăguță doamnă dintr-o stație de tramvai din București. “A stat lângă mine, m-a ajutat tot drumul…” Puterea unei fapte bune făcute unui străin
Cea mai drăguță doamnă dintr-o stație de tramvai din București. “A stat lângă mine, m-a ajutat tot drumul…” Puterea unei fapte bune făcute unui străin. Imagine simbol: Pexels

„Ce frumos îți stă cu șapcă, tinere!”, a strigat o bătrânică după un puști la Universitate.

„Să vă ajut cu sacoșa, doamnă!”, s-a repezit un tatuat cool cu un hoodie fistichiu unei mame cu un cărucior cu copil și-un altul cu cumpărături, în parcare la un hypermarket din Drumul Taberei.

E o listă infinită de gesturi mici, care par nesemnificative, dar care pot schimba starea de spirit a altor persoane într-o secundă. Chiar și un zâmbet oferit unui străin care așteaptă tramvaiul în stație reprezintă mai mult decât necesarul unei doze de dopamină pentru o destul de lungă perioadă de timp.

Un mic ajutor la momentul potrivit bate o mie de reclamații

Un zâmbet, un „Îmi cer scuze, este liber lângă dumneavoastră?” spus cu blândețe sau un ajutor venit parcă de nicăieri când te cari cu bagaje grele de la Gară sunt lucruri care pun măcar puțin stop agitației din jurul și din interiorul nostru.

Recunoștința pe care o simțim după o astfel de întâmplare ne îndeamnă să o transformăm într-o poveste care va fi spusă mai departe. Astfel rămânem conectați printr-un lanț de povestiri care încep cu „hai să-ți povestesc ce mi s-a întâmplat astăzi”, spuse soțului, mamei, prietenilor sau oricui dispus să asculte.

Printre multele reclamații referitoare la STB postate și comentate pe grupul de Facebook „Reclamații STB (fostul RATB) București”, se strecoară, din când în când, povestioare care schimbă perspectiva.

Doamna drăguță din stația de tramvai

O astfel de întâmplare a trăit bucureșteanca Florentina Nica, membră a acestei comunități de FB . O întâmplare care i-a făcut ziua mai bună. A fost o experiență aparent banală, dar care i-a făcut atât de bine încât a simțit nevoia să o împărtășească grupului.

Ce s-a întâmplat? Florentina trebuia să ajungă într-o zonă din București în care nu mai fusese niciodată și, politicos, i-a cerut ajutorul unei călătoare. Avea nevoie de niște îndrumări și le-a cerut unei femei din stație:

Călătoare de tramvai foarte drăguță azi dimineață, trebuia să ajung la ora 10 la Bucur Obor și eu locuind în Popești-Leordeni nu am fost niciodată pe acolo pentru că nu am avut nevoie. Am întrebat-o politicos dacă așteaptă tramvaiul 1 și dacă duce la Bucur Obor. A răspuns că da și chiar s-a oferit să mă ajute pentru că și dânsa tot acolo se duce. A stat lângă mine în tramvai, mi-a dat câteva puncte de reper ca să mă descurc singură data viitoare când mă mai duc la Bucur Obor și, după ce am coborât, m-a întrebat unde mă duc, i-am spus unde și m-a dus direct acolo. Nu am putut decât să îi mulțumesc! Folosesc mijloacele de transport în comun de mulți ani, dar până acum nu am fost ajutată atât de mult. Este bine când facem și noi o faptă bună și ajutăm un strâin fără să așteptăm ceva în schimb deoarece este firesc să oferim un mic ajutor la un moment dat!, povestește Florentina Nica în postarea de pe Facebook.

Și uite-așa, deschiderea și disponibilitatea unui om într-o zi oarecare, într-o stație de tramvai din București, au îmbunătățit ziua altui om. Plus că-i contrapunct grozav în supărările pe care le împărtășesc oamenii într-un grup care se cheamă, dooh, „Reclamații STB” 😉

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies