Cea mai caldă zi a anului: 38-39 de grade Celsius la UMBRĂ, azi, în Bucureşti. PROGNOZA METEO

de:
26 iul. 2015
0 afișări
Cea mai caldă zi a anului: 38-39 de grade Celsius la UMBRĂ, azi, în Bucureşti. PROGNOZA METEO

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Duminică, 26 iulie 2015, vremea se va menţine caniculară în Oltenia, Muntenia, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD PORTOCALIU

VREMEA BUCUREŞTI AZI, DUMINICĂ, 26 IULIE 2015. În judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vaslui, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău, Vrancea şi Buzău, temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Notă: În regiunile vestice, nordice şi centrale instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar temperaturile vor scădea. Valul de căldură va persista în următoarele zile în regiunile sudice şi estice.

Vremea se va menţine caniculară şi în zilele viitoare, anunţă meteorologii, existând posibilitatea prelungirii CODULUI PORTOCALIU DE CANICULĂ şi luni şi marţi. 

Potrivit meteorologilor, canicula nu va părăsi teritoriul țării noastre în următoarele două săptămâni, avertizează Administrația Națională de Meteorologie. Duminică este deja a noua zi de caniculă în România.

Ziua de duminică vine în sudul țării cu cele mai ridicate temperaturi din această vară. Disconfortul termic este extrem de greu de suportat  – peste pragul critic de 80 – nu doar din cauza temperaturilor, ci și din cauza faptului că temperaturile caniculare persistă mai bine de cinci ore pe parcursul unei zile, chiar și la ora 21:00, a explicat meteorologul Gabriela Băncilă, la România tv.

Mai mult, precipitațiile sunt de doar 30% din valoarea normală pentru această lună. 

„Cerul este lipsit de nori, ceea ce favorizează atingerea nivelului de 8 a radiaţiilor ultraviolete în sudul ţării şi pe litoral. Pentru că vorbim de o scară de la 1 la 11, nivelul 8 al radiaţilor este mare mai ales la populaţia care se expune la soare. În plus, pe litoral ultravioletele sunt amplificate de nisip şi luciul apei, de aceea nu este bine să stăm pe plajă, mai ales cu copii mici”, a declarat meteorologul România TV Gabriela Băncilă.

VREMEA BUCUREŞTI, LUNI, 27 IULIE 2015. Vremea va fi caniculară la amiază, astfel încât temperatura maximă va fi de 35…36 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară şi noaptea când probabilitatea apariţiei fenomenelor convective va fi foarte ridicată, informează romaniatv.net.

Un nou COD GALBEN DE CANICULĂ, luni, în sudul ţării

Meteorologii au emis un nou COD GALBEN DE CANICULĂ pentru Bucureşti şi mai multe judeţe din sudul ţării, valabil în cursul zilei de luni, 27 iulie 2015. DETALII, AICI

 

VREMEA LUNI, 27 IULIE 2015. Vremea va fi caniculară în zonele de câmpie din sudul şi sud-estul ţării, unde senzaţia de disconfort termic se va menţine accentuată. Vor fi dezvoltări noroase convective în special după-amiaza în zonele centrale precum şi în cele montane, iar spre seară şi noaptea mai ales în regiunile extracarpatice, unde local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină. În rest cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia în mod izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 26 de grade in nord si centru şi 38 de grade in Lunca Dunarii.

VREMEA BUCUREŞTI, MARŢI, 28 IULIE 2015. Canicula va persista în orele amiezii, când temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

VREMEA MARŢI, 28 IULIE 2015. În regiunile sudice şi local în cele estice, canicula va persista şi chiar se va intensifica uşor, iar disconfortul termic va fi accentuat, în timp ce, în restul ţării, valorile diurne în uşoară creştere faţă de ziua anterioară, vor caracteriza o vreme călduroasă şi doar pe spaţii mici caniculară în orele amiezii în sud-vest. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu înnorări temporare ziua îndeosebi în zona montană, iar seara şi în cursul nopţii mai ales în nord-vestul teritoriului, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform se vor cumula cantiţăţi de apă mai însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade în Maramureş şi 39 de grade în Lunca Dunării.

 

Cookies