Cea mai bună tămâie de la Sfântul Munte Athos acum în Romania

de:
10 mai 2019
401 Afișari
Cea mai bună tămâie de la Sfântul Munte Athos acum în Romania

Sub raport al calitatii, aceasta tamaie este una superioara, pe baza de rasini si esente naturale, oferind un miros care persista si raspandind miresme placute, de buna mireasma, cum se aminteste si in vechile scrieri ale cultului ortodox. Totul gratie rugaciunii si trudei parintilor de la Sfanta Mare ManastireVatopedi.

 

Arome (esente) de tamaie

Dintotdeauna tamaia a fost asociata cu un miros placut, serafic, menit sa induca o stare inaltatoare, linistitoare, de imbratisare a rugaciunii curate si de comuniune a omului cu Dumnezeu.

Tamaia de la ManastireaVatopedi vine intr-o varietate de arome, de la arome mai tari, care se folosesc predominant in biserica, pana la arome mai delicate, mai suave, pe care orice crestin le poate folosi acasa, in tihna propriului camin, insotindu-si rugaciunea cu tamaierea.

Enumeram aici unele dintre binecunoscutele arome de tamaie specifice Sfantului Munte Athos: Floarea Pustiei, Florile Athosului, Floarea noptii, Floare de lamaie, Trandafir, Trandafir salbatic, Crin, Iasomie, Gardenie, Violeta, Zorele, Mana Maicii Domnului, Mir, Mosc, Scortisoara, Chihlimbar, Chiparos.

 

Tamaie ambalata la cutii sigilate

Ca forma de ambalare si de prezentare, avem tamaie la cutie de 50g, tamaie la cutie de 200g, tamaie la cutie de 500g si tamaie la 1 kg, depozitata in cele mai bune conditii.

 

Cand si cum folosim tamaia?

Din cele mai vechi timpuri este cunoscut faptul ca tamaia si tamaierea alunga forteleraului. Orice act de inchinare, de slujire sau de rugaciune este insotit, de asemenea, de tamaiere.

Tamaia este prezenta si in casa crestinului, indeosebi atunci cand in mintea omului isi fac loc ganduritulburatoare, cand acesta se lasa purtat catreprapastiadeznadejdii. Tamaierea este vazuta ca un simbol al rugaciunii curate care se inaltacatre ceruri, ca o marturie a prezentei Celui de Sus, prezenta binefactoare care are puterea de a alunga orice gandurivatamatoare si prezente malefice.

Cookies