Cea mai buna saltea pentru cei care sufera de alergii

de:
21 iul. 2016
208 Afișari
Cea mai buna saltea pentru cei care sufera de alergii

Mai mult, stiai ca, de fiecare data cand te intinzi in pat, bacteriile, acarienii, diferite microorganisme si excrementele lasate de acarieni formeaza un praf pe care tu il inhalezi prin gura, nas, ochi si piele? Acest praf poate cauza alergii, probleme respiratorii si chiar astm. Prin urmare, daca la primele ore ale diminetii te trezesti cu gura uscata, stranut, tuse, ochi rosii inflamati, mancarimi ale pielii si nas care curge, stii care este cauza.
Avand in vedere faptul ca ne petrecem o treime din viata in pat… nu este surprinzator faptul ca acarienii prospera acolo; ei se hranesc cu pielea noastra moarta. Pana la 2500 de acarieni intra intr-un singur gram de praf. Acest lucru inseamna ca intr-o saltea queen size pot trai mai mult de un milion de acarieni!
Praful din saltele contine, insa, mai mult decat acarieni si excremente lasate de acarieni. Studiile recente au descoperit ca praful de uz casnic din saltele contine un amestec de pesticide, metale grele, substante ignifuge, solventi si fel si fel de substante chimice. Impreuna, acestea formeaza un pericol toxic invizibil pe care oamenii de stiinta au inceput sa il studieze, ajungand la concluzia ca, de dragul sanatatii noastre, trebuie sa fim foarte atenti cu salteaua pe care o folosim.

Asadar, cat de neigienic este patul tau?

Daca nu ai alergie la acarieni, alergie la mucegai sau probleme respiratorii, salteaua nu necesita o mare atentie din partea ta. Cu toate acestea, daca te numeri printre milioanele de oameni ai planetei care acuza alergii sau probleme de respiratie, ar trebui sa stii ca sanatatea ta depinde, in mare masura, de starea saltelei tale.
Cercetarile sugereaza ca, copiii care dorm pe saltele vechi in timpul primului an de viata sunt mai expusi riscului de a dezvolta tublurari respiratorii pe parcursul vietii, cum ar fi astmul. Un studiu realizat de Universitatea din Auckland a aratat ca respiratia suieratoare in randul copiilor de 3,5 – 7 ani este cauzata de faptul ca acestia au dormit pe o saltea veche in primul lor an de viata.
Avand in vedere ca lasam o multime de celule moarte si de impuritati pe saltea in timp ce dormim, nu este de mirare faptul ca saltelele noastre sunt, in realitate, niste locuri destul de toxice.

Mucegaiul este un alt aspect care nu trebuie neglijat!

Alti alergeni, in afara de respingatorul acarian, ce pot fi gasiti in fibrele saltelei noastre sunt anumite tipuri de ciuperci ce formeaza asa-zisul mucegai. Mucegaiul poate declansa reactii alergice si probleme de sanatate serioase. Daca nu prevenim aparitia acestuia in saltea sau daca nu il eliminam complet, sanatatea plamanilor nostri va avea mari sanse sa se degradeze in timp.
Chiar si studiile mai vechi au relevat prezenta unor ciuperci (Aspergillus fumigatus) in cadrul saltelelor vechi. Tot aceste studii au demonstrat ca mucegaiul din saltele poate provoca pneumonie la om.
Mucegaiul, la fel ca acarianul de praf, prospera in salteaua din dormitor din cauza a ceea ce noi oferim: sudoare. Asa e, in fiecare noapte, un adult mediu transpira pana la un litru de sudoare in salteaua lor, si cu toate ca o mare parte din acest lichid este evaporat, ramane inca suficienta cantitate in saltea, favorizand dezvoltarea mucegaiului. Acest fapt este chiar mai adevarat in zonele cu umiditate mare.

Ce saltea nu este recomandata celor care sufera de alergii?

Saltelele cu arcuri sunt cele mai putin favorabile pentru persoanele care sufera de alergii, din cauza sistemului lor de constructie, cu arcuri interioare.
Cavitatea interioara prin conectarea elicoidala a randurilor de arcuri creeaza un incubator pentru acarienii de praf, loc in care se acumuleaza fecale de acarieni si celule moarte ale pielii.
Acest lucru este valabil si pentru mucegai. In interiorul cavitatii unei saltele cu arcuri, din cauza umiditatii cauzate de transferul de caldura al corpului, se dezvolta mucegai. Acesta este motivul pentru care saltelele cu arcuri vor avea o greutate de doua ori mai mare la 10 ani de utilizare decat au avut initial.
Pernele si pilotele matlasate, de asemenea, atrag acarienii de praf. Asadar, ele trebuie evitate de catre persoanele care sufera de alergii.

Care este cea mai buna saltea pentru cei care sufera de alergii?

Saltelele din spuma cu memorie si saltelele din latex fara arcuri pot fi niste variante benefice pentru cei care au alergie la acarieni sau la mucegai. Acestea trebuie, insa, sa fie ferite de pernele si pilotele pufoase, deoarece acestea creeaza cuiburi pentru acarienii de praf si favorizeaza acumularea de fecale de acarieni. Recomandat ar fi ca persoanele care se confrunta cu astfel de probleme de sanatate sa foloseasca perne si pilote hipoalergice.
Saltelele din spuma cu memorie au o umplutura solida, fara unghere si crapaturi in care sa se acumuleze praf, impuritati, acarieni sau mucegai. Saltelele din spuma cu memorie sunt, de asemenea, economice si usor de cumparat din magazinele de pe internet. Mai mult decat atat, acestea au o garantie
destul de mare putand fi folosite ani la rand daca sunt ingrijite in mod corespunzator.

 

Cookies