ȘTIRI

Ce zonă din România are cel mai ridicat nivel de trai. Capitala nu este pe primul loc

Astfel, municipiul Bucureşti se poate mândri cu cei mai bine plătiţi angajaţi, cu cel mai mare număr de gospodării ce dispun de sisteme de canalizare, cu cea mai mare contribuţie medie a unui locuitor la economia locală, cu cea mai mare speranţă de viaţă la naştere şi cu cea mai mare suprafaţă de spaţii verzi, informează Gândul.

Alte aspecte care îl recomandă, față de alte zone ale țării, sunt existenţa unui mediu de afaceri activ, în care angajatorii îşi plătesc bine salariaţii.

Capitala a fost întrecută însă în clasament de județul Timiș. Indicatorul care a dus la devansarea Capitalei este rata criminalităţii, a cincea cea mai ridicată din România, după cele înregistrate la nivelul judeţelor Hunedoara, Braşov, Mehedinţi şi Alba. Topul celor mai periculoase cartiere din Capitală, după cum le percep bucureștenii, poate fi consultat aici.

Cu toate acestea, Capitala întrece județul de pe primul loc în cazul salariului mediu net câştigat de angajaţi anul trecut, la bucureșteni fiind mai mare cu aproape 650 de lei faţă de cel obţinut de salariaţii din judeţul Timiş ( 1.504 lei), dar şi în cazul speranţei de viaţă la naştere. Aceasta din urmă este cu puţin peste doi ani mai ridicată în Capitală decât în cazul locuitorii zonelor urbane şi rurale din judeţul Timiş, mai exact de 75,7 ani.

Bucureştiul ocupă al treilea loc şi în clasamentul zonelor în care, la finalul anului trecut, se înregistra cea mai mică rată a şomajului, după Ilfov şi Timiş.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button