Ce zodii sunt bulevardele din București

22 sept. 2021
3429 Afișari
Ce zodii sunt bulevardele din București
Oana Titică

O întrebare care stă pe buzele multora - Ce zodii au bulevardele din București?! Echipa b365.ro m-a desemnat chiar pe mine, o Științoasă (aka. o dințoasă pasionată amatoricesc de știință, care nu știe cu horoscoape), să răspund cu imaginație. Să vedem!

Înțeleg că mulți cititori descind pe internet – inclusiv pe site-ul b365.ro, în căutare de diverse lucruri cu zodii. Deși înțeleg aplecarea – despre care unii ar spune că e firesc umană –  către misticism și gândire magică, nu înțeleg cum societatea din ziua de azi s-a oprit tocmai la zodii. Adică dintre toate lucrurile pe care ni le-am fi putut alege!!! Mitologia greacă e un exemplu drăguț, conține multe aventuri extraconjugale, apoi mai sunt diverse credințe care susțin că apa are o viață proprie, ceea ce era mai interesant – ne-am oprit fix la o poveste astrală, care îi bagă pe toți cei care s-au născut într-un interval de zile în aceeași găleată.

Și asta a făcut dating scene-ul din oraș mult mai dubios, fiindcă mai nou există mulți bărbați (!!) care întreabă femeile ‘ce zodie ești?’ când o scot la un pahar cu vin. Vedeți de ce nu se mai face sex?

Nu mi-am mai pus întrebări despre zodii de când eram foarte mică și familia încerca să îmi facă ceva ce cred că se numește ‘astrogramă’, ca să vadă în ce an o să mor și cu cine mă mărit până atunci, dar m-am documentat temeinic pentru acest articol și astfel vă pot prezenta interpretarea proprie a bulevardelor din București și, respectiv, ce zodii ar fi ele.

Așadar, zodiacul bulevardelor din Capitală!

Berbec – încăpățânat, independent și pasional – Bulevardul Iuliu Maniu

Despre Berbec citim pe internet că au o perseverență care se poate transforma în tiranie, ceea ce ne aduce aminte de Bulevardul Iuliu Maniu, care a avut dintotdeauna o voință proprie și probabil așa va fi până la sfârșitul globului pământesc. (Nu știu dacă cei cu zodiile cred în asta, dar să știți că Pământul o să moară la un moment dat.) Bulevardul Iuliu Maniu pare genul care ‘își face treaba’ și te duce drept dintr-un loc în altul, dar o dată ce te vezi cu mașina pe el, îți dai seama că următoarea perioadă din viața ta s-a dus dracului, fiindcă acest bulevard te lasă să ajungi acasă doar când vrea el.

Taur – perseverent, harnic, nu uită nimic, nu lasă nimic să îi stea în cale – DN1

Dacă există un bulevard care chiar își face treaba, acesta este DN1. Asaltat din toate părțile de oameni din toate localitățile-satelit ale Bucureștiului care merg la muncă sau acasă și de cetățeni care pur și simplu vor o măsuță de 30 lei de la IKEA, Șoseaua DN1 învinge traficul zilnic cu brio, în ciuda obstacolelor pe care le înfruntă în fiecare zi. În această situație, precum soțul sau soția perfectă.

Gemeni – personalitate duală, sociabilitate și superficialitate – Bulevardul Decebal

Despre nativii din zodia Gemeni citim că au dublă personalitate și sunt foarte populari – așa este și Bulevardul Decebal, cu cele două părți diferite – 1) cei care îl vizitează, care merg la terase dubioase și își parchează ciudat Lamborghini-urile și 2) cei care chiar locuiesc acolo, middle class-ul serios al Bucureștiului care n-a mai încăput în Nord. Un bulevard pe care îl iubesc mult de tot.

Rac – emotivi, sensibili, introvertiți, romantici  – Bulevardul Kiseleff

Dacă l-ar întreba cineva pe Bulevardul Kiseleff cum ar vrea să își petreacă restul zilelor, ar spune ‘bă sincer eu aș vrea să fiu numa’ pietonal’. Kiseleff e la potențial maxim în zilele în care e închis circulației, când nu îl deranjează nimeni, iar el se bucură de cei câțiva bucureșteni plimbăreți care admiră copacii și arhitectura superbă.

Leu – orgolioși, populari, egoiști, pozitivi – Bulevardul Magheru

Înțeleg că zodia Leu este una dintre cele mai atrăgătoare ale zodiacului, tot așa cum Bulevadul Magheru este de atragător pentru noi. Ne atrage în mod explicabil, cu farmecul lui de clădiri art deco amestecate cu bannere imense cu ‘Iisus vine!!!!’, cu anticariate și merdenele. E unul dintre cele mai conflictuale și mai frumoase bulevarde, care ține în el esența Bucureștiului așa cum o știm.

Fecioară – perfecționiști și critici – Bulevardul Dacia și străzile cu denumiri de Capitale

Am avut la un moment dat o prietenă pasionată de zodii, care mi-a explicat foarte convinsă că bărbații din zodia Fecioară te fac să te simți oribil. Echivalentul lor în București ar fi, în acest caz, zona care cuprinde Bulevardul Dacia și străzile cu nume de Capitale, unde toate ambasadele superbe, casele neoromânești restaurante, toată arhitectura superbă, te fac să te simți foarte sărac –  ca și cum dacă ai fi muncit puțiiiin mai mult în viața asta, ai fi putut să locuiești aici. Dar nu ai făcut-o.

Balanță – armonie, echilibru, creativitate – Bulevardul Unirii

Deși am încredere că cititorii mei nu ‘cred în zodii’, pentru cei care încă mai au dubii, iată. Eu sunt balanță, despre care citesc că sunt ‘armonioase și echilibrate’, însă beau gin destul de des și uneori dieta mea zilnică constă în 10 prăjituri și doar atât. Qed. Însă aș vrea să dăruiesc nativilor acestei zodii Bulevardul Unirii, armonios prin trotuarele imense pe care te poți plimba liniștit, echilibrat prin traficul care niciodată nu se blochează și creativ prin existența Pieței de weekend de la Nerva Traian, cu fermieri, brânzeturi și prăjituri minunate.

Scorpion – răzbunare, secretomanie, sarcasm – Bulevardul Ștefan Cel Mare

Un drum pe Bulevadul Ștefan cel Mare este întotdeauna o surpriză – o groapă în care să îți troznești roata, un șofer care blochează intersecția cu tramvaie, trei ambulanțe care merg la Colentina și n-au pe unde să treacă. Niciodată nu știi ce ți se poate întâmpla, dar garantat nu vei avea o zi liniștită.

Capricorn – seriozitate, caracter sobru, corectitudine – Bulevardul Aviatorilor

Spre deosebire de Kiseleff, fratele lui mai romantic, Bulevardul Aviatorilor este genul care își face treaba cu demnitate, te ajută să ajungi unde ai nevoie, cu discreție maximă, și nu pretinde nimic. Este sobru și nu îi plac glumițele sau gropile. Din respect, pe Bulevardul Aviatorilor nimeni nu blochează intersecțiile.

Săgetător – autenticitate, sinceritate, caracter puternic – nu avem astfel de bulevarde în București

Pentru toți Săgetătorii care au așteptat să citească tot cârnatul de zodii până aici, îmi pare rău. Nu există un drum în Capitală care să se potrivească descrierii voastre de ‘spiritualitate, morală și bun simț, combinate cu o personalitate puternică’. Chiar nu avem. Încercați în Ardeal.

Vărsător – imaginație, aerieni, creativi, visători – Calea Victoriei

Întotdeauna dreamy, Calea Victoriei a fost de-a lungul istoriei un loc cu aer boem. Astăzi, aici găsești cultură, arhitectură, pizza și înghețată, festivaluri de muzică și librării. Dacă ar fi un echivalent pentru ‘cu capul în nori’, așa cum aflăm de pe internet că sunt Vărsătorii, aceea ar fi Calea Victoriei. Inclusiv fiindcă niciodată nu știi dacă, în calitate de pieton, vei fi pocnit de o bicicletă sau, în calitate de biciclist, vei fi pocnit de o mașină.

Pești – sensibilitate, intuiție, onestitate –  Vatra Luminoasă

Și despre Pești citim că sunt foarte dreamy și introvertiți, așa cum este cartierul Vatra Luminoasă. O zonă oarecum închisă ‘străinilor’, pe unde trec puține mașini, de obicei ale riveranilor, foarte rar vizitată (deși e una dintre cele mai frumoase din București, după mine), exclusivistă și intimă, precum sufletul unui Pește. Foarte frumos!

Atât de aici, ca de obicei, așteptăm și sugestiile voastre – poate pentru Zodiacul Chinezesc?!

Nota b365.ro:  Ce mai, life’s good. Mulțumim (iar!), Oana!

Cookies