Ce utilitate au bolarzii amplasați la marginea trotuarelor din București. Explicație oferită de un primar de sector

04 iul. 2022
1344 Afișari
Ce utilitate au bolarzii amplasați la marginea trotuarelor din București. Explicație oferită de un primar de sector

Pornim la pas prin București și nu avem cum să nu observăm „stâlpii pitici și urâți” ce sunt amplasați la marginea trotuarelor. Bucureștenii se întreabă „ce utilitate au bolarzii”, iar un primar de sector le oferă un exemplu relevant.

„O clipă de neatenție îți poate schimba viața”

Primarul Sectorului 4 povestește cum, din cauza vitezei și a grabei, 3 șoferi au pierdut controlul autoturismelor și s-au izbit violent de mobilierul stradal amenajat la marginea trotuarelor.

Accidentele de care vorbește edilul s-au petrecut weekendul trecut, în doar 24 de ore, pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu din București:

  • un accident s-a produs intersecția cu Strada Secuilor,
  • al doilea accident s-a produs la intersecția cu Șoseaua Olteniței,
  • al treilea accident s-a produs la intersecția cu Bulevardul Turnu Măgurele.

„O clipă de neatenție îți poate schimba viața!”, spune Daniel Băluță într-o postare pe Facebook.

Ce utilitate au bolarzii amplasați la marginea trotuarelor din București

În zonele în care au avut loc accidentele nu au existat victime, deși pe stradă se aflau mai mulți pietoni.

Daniel Băluță: „Din fericire, nimeni nu a fost rănit cu toate că în zonă se aflau mai mulți pietoni. Cum s-a putut evita o tragedie?”

Cele 3 mașini s-au oprit în bolarzii montați la marginea trotuarelor din București. Astfel, vehiculele nu au reușit să avanseze către zonele în care se aflau pietonii, explică Primarul Sectorului 4.

„Nu voi mai relua astăzi argumentele legate de utilitatea bolarzilor, aspecte pe care le-am mai discutat și în trecut, ci îmi doresc ca împreună, să fim recunoscători că și de data aceasta, alte câteva vieți au fost salvate!”, a conchis Daniel Băluță.

Reacțiile bucureștenilor nu au întârziat:

  • „Ați făcut o treaba foarte bună! Pietonul are spațiul lui, este în siguranță. Mașinile au spațiul lor…clar și bine delimitat…”, spune un internaut.
  • „Îți trebuie viteză pentru a muta bolarzii !! Ce tragedii dacă nu erau montați !!!”, a declarat o altă persoană la postarea edilului pe pagina de Facebook.
Cookies