Ce urmează pentru Simona Halep?

de:
24 iul. 2018
0 Afișari
Ce urmează pentru Simona Halep?

De fapt, c-așa-i în sport. Ai pierdut? Continuă! Ai câștigat? Continuă. Victoria româncei pe zgura din Hexagon a însemnat, în primul rând, o împlinire sufletească. Simona părea a fi sub influența unui blestem. Ajungea până în finală, iar acolo claca. La Roland Garros 2018, a mers până la capăt și a câștigat respectul celor care îi mai puneau la îndoială calitățile sportive.

O dată cu „boost”-ul de popularitate, au venit și banii: 1,25 milioane de euro a încasat Simona Halep din premiul de 2,2 milioane de euro oferit de organizatori. Restul de 950.000 de euro au fost opriți de statul francez, ca taxe și impozite. Nu e de mirare că marii sportivi și artiști ai Franței vor să se înregistreze fiscal în alte țări.

Nu uiți niciodată primul turneu…

La începutul anului, Simona era una dintre puținele sportive de top care nu avea sponsor tehnic. Acum, acea situație e dată uitării. La câteva ore după victoria din finală, Nike a pus imaginea Simonei Halep pe o clădire din Madison Square Garden, cu mesajul „You never forget your first”, care se poate traduce în mai multe feluri. Având în vedere contextul, mesajul ar fi „Nu uiți niciodată primul turneu de Mare Slam câștigat”.

Potrivit lui Dumitru Hărădău, constănțeanca are un contract de două milioane de euro cu firma de echipament sportiv. La începutul acestei luni, Simona a devenit imaginea unui producător de deodorante, care a vrut să transmită că „fiecare dintre noi poate să ducă o viață sănătoasă. Nu trebuie să fii sportiv de performanță ca să faci mișcare. Trebuie doar să faci mici schimbări în programul de zi cu zi ”.

 Favorită numărul 6 la Wimbledon

Ușor-ușor, ecourile se vor stinge. Ce urmează pentru Simona Halep? Ca și competiție de prim rang, va fi turneul de Mare Slam de la Wimbledon (2-15 iulie). Dacă la Roland Garros a fost din start favorita nr. 1, traderii caselor de pariuri cred că românca are șanse mici să se impună și Anglia. Halep are șansa a șasea (cota 12.00), potrivit cotelor afișate de Unibet.

Serena Williams (cota 4.50) și Petra Kvitova (cota 5.50) sunt favoritele principale. Williams a obţinut 13 titluri la All England Club, dintre care 7 la simplu (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016).

Următoarele favorite la câștigarea competiției feminine sunt Garbine Muguruza (cota 6.00), Maria Șarapova (cota 7.00) și Angelique Kerber (cota 10.00). Muguruza și Kerber au fost învinse de Simona Halep la Paris, prima în semifinale, iar a doua în sferturile de finală.

Explicația: suprafața de joc e total diferită

De ce nu au specialiștii încredere în nr. 1 WTA? Explicația este simplă: Simona Halep are un stil de joc care funcționează foarte bine în meciurile jucate pe zgură, o suprafață lentă, ce favorizează sportivii care joacă în special pe fundul terenului și care nu sunt deranjați de schimburile lungi de mingi, în așteptarea greșelii adversarului. În schimb, iarba de la Wimbledon este o suprafață rapidă, preferată de sportivii cu un serviciu puternic și cu un temperament ofensiv. Poți paria pe tenis și la Admiral.

Ion Țiriac crede că Halep poate produce, totuși, surpriza pe iarba londoneză. Pentru aceasta, „trebuie să stea un metru mai aproape de linia de fund și să lovească mingea. Are centrul de gravitație jos și asta o va ajuta pe iarbă. Nu este foarte înaltă și nu are un serviciu foarte puternic, dar are toate celelalte calități. Poate fi cam emotivă, dar are o inimă mare, este o persoană foarte bună”, a declarat fostul campion pentru Tennis World USA.

Premiile turneului de la Wimbledon

Iată care sunt premiile oferite de organizatori, valabile atât pentru competiția masculină, cât și pentru ce feminină:

Câștigarea turneului – 2,25 milioane de lire sterline

Finalist – 1,125 milioane lire

Semifinalist – 562.000 de lire

Sfert de finală – 281.000 de lire

Optimi – 163.000 de lire

Turul al treilea – 100.000 de lire

Turul al doilea – 63.000 de lire

Turul întâi – 39.000 de lire

 În ce privește turneul masculin de la Wimbledon, Roger Federer are cota 2.45 la Netbet să câștige trofeul.

Cea mai bună performanță a Simonei la Wimbledon a fost consemnată în urmă cu patru ani, când românca a ajuns în faza semifinalelor, unde a fost învinsă de Eugenie Bouchard. În 2017, ea a acces în sferturile de finală, unde a pierdut în fața Johannei Konta. Să îi ținem pumnii în acest an!

Cookies