Ce trebuie să știi despre plata cu telefonul

de:
09 mart. 2015
0 Afișari
Ce trebuie să știi despre plata cu telefonul

Echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm prezintă principalele avantaje ale plăţii cu portofelul electronic precum și variantele disponibile pe piața locală.

„Portofelul electronic este o metodă simplă, comodă și rapidă de plată. Datele cardului sunt introduse o singură dată în aplicația mobilă, iar la comerciant ajunge doar confirmarea de plată. În cazul plăților în magazine, nu mai este necesară trecerea cardului printr-un POS, riscul de fraudă fiind astfel mai scăzut”, a spus Ioana Trifu, de la ThePhoneGeeks, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Desigur, rămân și câteva dezavantaje, printre care faptul că, în momentul de față, nu toți comercianții permit acest tip de plată, iar aplicațiile portofelului electronic funcționează doar pe telefoanele inteligente cu sisteme de operare Android 2.3+, iOS 6+ și Windows Phone 8.1.

Variantele disponibile în România

Aplicația mobilPay Wallet, lansată de procesatorul de plăți online NETOPIA mobilPay în parteneriat cu MasterCard, a devenit disponibilă pentru România încă din 2013. De anul acesta, aplicația a fost integrată în MasterPass, oferind utilizatorilor mobilPay posibilitatea de a efectua plăți cu portofelul electronic oriunde în lume. Un alt avantaj al acestei aplicații este că poate fi folosită de clienții oricărei bănci, însă aceștia trebuie să fie posesori de card MasterCard sau Visa.

„O extensie a metodelor electronice sunt punctele de plată contactless, dedicate telefoanelor dotate cu cip NFC. Acestea funcționează prin apropierea telefonului de POS-ul compatibil, iar plata este efectuată automat. Printre telefoanele care sunt dotate cu această tehnologie se numără și iPhone 6, în acest caz confirmarea plății fiind realizată prin amprentă digitală, Touch ID, ceea ce conferă plăților o securitate maximă”, a mai explicat Ioana Trifu.

O altă modalitate de plată disponibilă este SEQR, metodă care funcționează prin scanarea unui cod QR amplasat lângă casele de marcat, cu ajutorul telefonului mobil. După scanarea codului este necesară introducerea codului PIN, iar toate plățile sunt salvate în istoricul de pe telefonul mobil.

„Având în vedere deschiderea românilor față de tehnologia oferită de telefonia mobilă, ne așteptăm ca din ce în ce mai mulți comercianți să ofere posibilitatea plății prin portofelul electronic. Momentan, aplicația SEQR este disponibilă în peste 1.500 de locații, precum și online, iar mobilPay Wallet poate fi utilizat la peste 3.000 de comercianți din România, inclusiv companii de transport aerian sau florării”, a încheiat specialistul EuroGsm.

De asemenea, Google, Windows și Apple au dezvoltat propriile aplicații wallet, care însă au o funcționalitate momentan limitată. Google Wallet poate fi utilizat doar pentru plăți sau transfer de bani în Statele Unite, iar iOS Passbook are disponibilă funcția de wallet exclusiv pentru versiunile de iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

ThePhoneGeeks este divizia EuroGsm specializată în rezolvarea problemelor legate de telefonia mobilă, membrii echipei având rolul de a da sfaturi clienților şi de a încuraja utilizarea corectă și la capacitate maximă a dispozitivelor mobile.

EuroGsm este compania specializată telecom, fiind unul dintre cei mai mari retaileri, cu o reţea de magazine extinsă la 113 unități și 81 de orașe în cei 18 ani de existență.

Cookies