Ce trebuie să scrii la detaliile unui transfer bancar online

16 iul. 2021
17293 afișări
Ce trebuie să scrii la detaliile unui transfer bancar online
Ce trebuie să scrii la detaliile unui transfer bancar online

Tu știi exact ce trebuie să scrii la detaliile unui transfer bancar online astfel încât tranzacția să să se realizeze corect și să nu ai probleme cu ANAF-ul? Încercăm, în rândurile ce urmează, să te ajutăm.

Ce trebuie să scrii la detaliile unui transfer bancar online. B365.ro îți explică, pas cu pas, cum este cel mai bine să proedezi.

Practic, transferul bancar online dintr-un cont în altul a devenit o formalitate datorită aplicațiilor oferite de bănci. Pentru acest lucru este nevoie doar să ai o aplicație instalată, cea a băncii cu care lucrezi.  Poți și să accesezi secțiune online de pe site-ul băncii, în multe cazuri. Apoi, mai trebuie să cunoști numele complet și IBAN-ul persoanei căreia vrei să îi trimiți banii.

Ce trebuie să scrii la detaliile unui transfer bancar online

Ce trebuie să scrii la detaliile unui transfer bancar online

Băncile oferă posibilitatea de a transfera bani prin intermediul serviciului de internet banking sau cu ajutorul unor aplicații. Toate acestea, însă, îți cer ca în momentul în care faci tranzacția să completezi ceva în câmpul destinat ”DETALII TRANZACȚIE”. Aici este foaarte important să ai grijă ce scrii, astfel încât să nu îți fie, ulterior, blocat contul de către cei de la ANAF.

Dacă nu știai încă, conform regelmentărilor în vigoare și a normelor BNR, ANAF ”vede” acum orice tranzacție. Autoritatea poate cere băncii să ofere detalii suplimentare despre tine sau contul tău. Astfel, este foate important ca la ”detalii tranzacție” să nu scrii cuvinte precum „Donație” sau „Șpagă, care pot alerta sistemul. Mai mult, în cazul în care faci acest lucru cu sume mai mari de 1.000 de lei, să nu te surprindă dacă o să îți fie  blocat contul  instant.

Din experiența proprie și nu numai își recomandăm ca la ”detalii tranzacție” atunci când efectuezi un transfer între persoane fizice să completezi cuvinte precum: ”împrumut” (n.r. de exemplu, acest lucru te poate asigura și că  aio dovadă că ai împrumutat pe  cineva), „cadou” sau „returnare împrumut”.

Ideea de bază este că în fața băncii și a sistemului ANAF trebuie să fii cât mai sincer și corect, iar Ce trebuie să scrii la detaliile unui transfer bancar online să nu fie cuvinte trebuie să nu fie cuvinte în glumă. Practic, detaliile tranzacției trebuie să fie plauzibile, astfel încât să nu ai neplăceri și să nu trebuiască, ulterior, să oferii detalii suplimentare băncii, ANAF-ului sau să dai declarații la poliție.

Ce tranzacții poți face online și cât te costă acestea

Cele mai multe dintre bănci nu percep comision atunci când transferi bani între propriile conturi. Ba, mai mult chiar, unele nu mai percep taxe nici atunci când transferi sume în lei între conturi de la instituții bancare diferite. Există însă și situații în care vei fi taxat cu un procent din suma transferată sau cu o sumă fixă și un procent în funcție de valoarea tranzacției.

Serviciile de internet banking oferă o gamă foarte largă de tipuri de plăți ce pot fi efectuate la distanță, cum ar fi:

  • Transferuri între conturile proprii, deschise la aceeași bancă;
  • Plăți în lei sau valută către conturi deschise la o bancă din România;
  • Plăți in lei sau valuta către un cont deschis la o bancă din străinatate;
  • Plăți facturi;
  • Direct debit;
  • Plăți polițe asigurări;
  • Virarea salariilor;
  • Plăți taxe și impozite;
Cookies