Ce trebuie să faci pentru accesarea unui leasing pentru mașini electrice? (P)

15 sept. 2022
46 Afișari
Ce trebuie să faci pentru accesarea unui leasing pentru mașini electrice? (P)
Ce trebuie să faci pentru accesarea unui leasing pentru mașini electrice?

Odată cu tehnologia și economia, compania ta are nevoie să avanseze. De cele mai multe ori, progresul este atins prin active mai performante, tehnologii noi și echipamente mai eficiente, capabile să întrunească nevoile unei lumi în continuă schimbare.

Când vine vorba despre mobilitatea afacerii tale, una dintre cele mai solicitate soluții este reprezentată de mașinile electrice. Acestea sunt din ce în ce mai populare pentru beneficiile economice și sustenabile pe care le oferă în timp. Însă, dacă nu ai posibilitatea să investești întreaga sumă cu banii jos, poți opta oricând pentru un leasing pentru mașini electrice, care oferă posibilitatea unei plăți eșalonate de până la 72 de luni pentru automobile noi și până la 96 de luni pentru mașini rulate.

Care sunt avantajele unui leasing pentru mașini electrice?

Un număr tot mai mare de companii din România apelează la această metodă de finanțare, deoarece este o alternativă avantajoasă în ceea ce privește atât birocrația, cât și aspectele financiare. Mai mult, societățile de leasing financiar oferă soluții personalizate pentru fiecare model de business în parte.

Printr-un contract de leasing pentru mașini electrice, îți poți dezvolta afacerea bucurându-te de beneficiile mobilității sustenabile. Vei avea acces la tehnologii noi, eficiente și profitabile pe termen lung, fără să afectezi capitalul companiei. Înainte de a lua decizia de a încheia un astfel de contract, evaluează ofertele existente pentru un leasing mașini electrice. Astfel, vei putea decide dacă metoda de finanțare este potrivită și profitabilă pentru businessul tău.

Ce trebuie să știi despre metoda de finanțare?

Toate sumele de plată din perioada contractului vor fi bine cunoscute încă de la început. Vei regăsi în contract: prețul mașinii solicitate, deprecierea până la încheierea perioadei de leasing, avansul și valoarea reziduală.

Prin urmare, vei lua o decizie informată, cântărind avantajele și dezavantajele fiecărui termen contractual. Spre exemplu, valoarea reziduală este un procent din valoarea bunului și poate fi achitată la finalul perioadei contractuale.

Cum obții un leasing pentru mașini electrice?

Dacă ai hotărât că leasingul pentru mașini electrice este varianta potrivită de finanțare pentru modelul tău de business, primul pas este să analizezi ofertele și să alegi societatea de leasing cu care vrei să închei contractul. Multe companii oferă calculatoare de leasing online pe site-urile lor. Aici poți vedea o estimare a costului total al finanțării activelor dorite.

Mai precis, vei afla avansul minim, termenul maxim al contractului, valoarea ratelor lunare, valoarea reziduală, dobânda și toate taxele percepute. În acest fel, vei putea determina cea mai avantajoasă varianta pentru afacerea ta.

În etapa următoare, compania de leasing va cumpăra mașina și o va preda după semnarea contractului. Vei avea dreptul să utilizezi autoturismul pe toată perioada contractului, dar în acest timp societatea de leasing va deține bunul. Vei deveni proprietarul vehiculului după încheierea perioadei de leasing și achitarea valorii reziduale (care nu poate depăși 20% din prețul mașinii).

În concluzie, printr-un leasing pentru mașini electrice, ai posibilitatea de a menține compania în mișcare, indiferent de evoluțiile tehnologice. Însă, dacă decizi să apelezi la această metodă de finanțare, documentează-te foarte bine în legătură cu termenii contractuali.

Cookies