ARHIVA B365

Ce trebuie să facă şoferii pentru a-şi proteja maşinile de praful saharian

Românii care au circulat în weekend cu maşina prin zone în care a plouat au observat că pe parbriz se depunea permanent, odată cu picăturile de apă, un strat de noroi care reducea vizibilitatea. Un nor de praf din deşertul Sahara a fost adus de curenţii de aer peste ţara noastră, maşinile fiind acoperite astfel de un praf galben.

Sandu Manolache, mecanic auto cu zeci de ani vechime, a explicat pentru Libertatea ce ar trebui să facă şoferii în asemenea situaţii pentru a proteja maşina.

„Nisipul în sine nu poate afecta autoturismul, dar dacă norul de praf a trecut prin zone cu aciditate crescută, atunci vopseaua maşinii va avea de suferit, în sensul că se va păta în scurt timp. De aceea ar fi bine să fie spălate cât mai repede posibil. De asemenea, dacă nisipul este adus de o furtună, atunci el poate ajunge în motor, în inima autoturismului, unde acţionează ca un şmirghel, distruge. De aceea ar fi bine ca filtrele de aer şi de polen să fie schimbate după asemenea evenimente”,  a spus Sandu Manolache.

Specialistul a adăugat că filtrul de aer este lăsat înfundat cu nisip mai are un inconvenient: creşte consumul de combustibil al maşinii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button