Ce trebuie să fac, cumpăr și mănânc weekendul ăsta la Bazar de Cotroceni

04 oct. 2023
1031 Afișari
Ce trebuie să fac, cumpăr și mănânc weekendul ăsta la Bazar de Cotroceni
Ce trebuie să fac, cumpăr și mănânc weekendul ăsta la Bazar de Cotroceni | Foto; Oana Titică

Există multe locuri superbe în București, dar parcă niciunul cum e Cotroceniul, care pare că le are pe toate. De la arhitectură inconfundabilă, liniște și verdeață la o proximitate convenabilă de Spitalul Universitar de Urgență, în caz de doamne-feri ceva, dar și de locul unde merge domnul Iohannis la ceea ce dumnealui crede că se numește ‘muncă’.

(Acest aspect din urmă nu ne ajută concret, dar dacă stai în Cotroceni poți să ieși mai ușor pe geam când trece coloana oficială și să țipi AȚI DISTRUS ȚARA, ca să te descarci emoțional.)

Weekendul acesta se întâmplă din nou evenimentul Bazar de Cotroceni, în care o mare parte din micile afaceri locale din cartier își deschid porțile cu activități speciale sau reduceri – de la designeri vestimentari & de pantofi la restaurante, de la locuri cu yoga și concerte la baruri cu cocktailuri.

Ce am pe listă pentru Bazarul de anul acesta?

Bazar de muzică pe Louis Pasteur 65

Un yard sale cu viniluri, casete și CD-uri pline de istorie muzicală, care o să ne amintească de copilăria în care muzica preferată nu era la două taste distanță. Pe atunci, în anii ’90, ca să asculți melodia pentru care făcuseși o obsesie trebuia să stai lipit de televizor sau radio ore în șir, în speranța că o să urmeze BARBIE GIRL, iar cum se întâmplă în viață, FIX atunci când începeau primele acorduri și nici nu apuca ăla să zică HI BARBIE, părinții tăi doreau să vizioneze știri, deci mai trebuia să aștepți între 6 și 24 de ore.

Pantofi la Coca Zaboloteanu

Designerul meu bucureștean preferat de pantofi de cca 15 ani încoace, Coca Zaboloteanu își deschide porțile showroomului cu reduceri mari în weekend și, spre bucuria și surpriza maximă, m-a invitat PE MINE împreună cu farfuriile cu mesaje pe care o fac la Chicineta să îi fiu invitat special. Deci, dacă vreți să ne cunoaștem, să bem o cafeluță împreună și să ascultăm Barbie Girl, știți unde mă găsiți.

Sushi la Pergola 

Am încercat de cca 10 ori anul acesta să ajung să mănânc sushi la Pergola, care a fost lăudat din toate părțile, și nu am reușit. Ce am mâncat în schimb de la ei au fost niște deserturi finuțe și incredibile, cărora le-am pus gand rău în weekend, după sushi. Să îmi țineți pumnii să găsesc masă.

Ortogether pe Panait Iatropol

Cel mai drăguț centru de diagnostic și tratament ortodontic participă în fiecare an la Bazar de Cotroceni cu activități pentru copii și nu numai – vizitați-i ca să aflați de la ei de ce e important să avem dinții organizați în gură și de ce ar trebui să acordăm la fel de multă importanță părții de ortodonție cum îi acordăm stomatologiei.

Tur prin cartier

Sâmbătă și duminică se organizează plimbări prin Cotroceni via Rezistența Urbană, în care aflăm povestea locurilor din cartier, a vilelor vechi, a scărilor, a fântânilor, aflăm cine unde a stat și ce se ascunde în spatele arhitecturii, în tururi ghidate, care durează câte trei ore.

Porțelan și cocktailuri la Wagner Arte

De la coliere cu porțelan pictate cu aur la seturi finuțe pentru masă, nu cred că există ceva lucrat la Wagner Arte ce nu s-ar potrivi pentru cadourile de Crăciun (sărbătoare care e mai aproape decat pare, nu vă lăsați derutați de cele 28 de grade de afară). Vor fi și reduceri de 25% în weekend, deci cu atât mai mult e momentul potrivit pentru cumpărături.

Ne vedem în weekend!

Nota B365.ro – Tot Oana, mai jos:

Cookies