Ce tip de carburator motocoasă să alegi, în funcție de necesități și buget? (P)

06 aug. 2021
43 Afișari
Ce tip de carburator motocoasă să alegi, în funcție de necesități și buget? (P)
Ce tip de carburator motocoasă să alegi, în funcție de necesități și buget? (P)

Agricultorii cu experiență, pesiagiștii, dar și gospodarii pricepuți știu exact cât de eficientă este o motocoasă, atunci când vine vorba de întreținerea unui teren sau a unei grădini. Cu toate acestea, pentru ca unealta să funcționeze corect pentru cât mai mult timp, este nevoie o mentenanță periodică și o verificare atentă a pieselor.

Folosirea îndelungată, dar și anumite accidente pot conduce însă, uneori, la defecțiuni. Prin urmare, multe persoane fie decid să facă apel la un centru de reparații, fie să înlocuiască singuri piesa respectivă, iar uneori chiar să își achiziționeze o unealtă nouă!

În unele cazuri, se poate să întâmpinăm probleme legate de carburator. Uzarea acestei piese este determinată atât de folosirea prelungită, cât și de acumularea în timp a reziduurilor precum praful, stropii de benzină și alte particule provenite din aer. De asemenea, un carburator motocoasa se poate defecta în timp și de la vibrațiile caracteristice acestei unelte.

Prin urmare, în cazul în care întâmpini aceste dificultăți, îți recomandăm achiziționarea unui carburator de motocoasă nou, compatibil cu modelul tău. Pentru schimbarea acestuia nu ai nevoie decât de câteva scule simple, care sunt la îndemâna oricui! De asemenea, toată operațiunea de înlocuire a piesei este una foarte simplă, astfel că vei beneficia rapid de o motocoasă funcțională, gata să fie pusă la treabă! Ce este însă un carburator de motocoasa și care este rolul acestuia?

Pe scurt, toate motoarele care funcționează cu combustibili, atât în doi, cât și în patru timp, au în componență o piesă esențială, al cărei scop este să amestece aerul și benzina în anumite proporții, pentru a declanșa cea mai eficientă combustie. Acest dispozitiv poartă numele de carburator de motocoasă. După ce aerul este filtrat, acesta pătrunde în carburator printr-un furtun subțire, de unde ajunge în interiorul cilindrilor, declanșând combustia ce pune motorul în funcțiune.

Pentru a verifica starea carburatorului, poți face următorul test: după ce îndepărtezi filtrul de aer, adaugă puțin combustibil în carburator. În cazul în care pornești motocoasa, dar motorul se îneacă, se aprinde și se stinge imediat apoi, atunci știi că problema provine de la o defecțiune a acestei piese.

Înainte de a schimba un carburator de motocoasă, trebuie să te asiguri că ai la îndemână o piesă compatibilă cu cea care s-a defectat. În funcție de buget, poți alege fie o piesă originală, fie una perfect compatibilă cu modelul tău de motocoasă. După achiziționare, asigură-te că ai la îndemână următoarele instrumente: un patent cu vârful lung, un imbus și o șurubelniță sau o cheie tubulară. Nu uita să folosești și echipamentul de protecție recomandat, precum o pereche de mănuși de lucru.

Înainte de toate, deconectează cablul de aprindere a bujiei, ca să te asiguri că motorul nu pornește accidental. Apoi, într-un spațiu bine ventilat, scurge combustibilul din rezervor, apoi depozitează-l în condiții sigure. Deconectează cablurile de alimentare cu combustibil, folosind patentul, dacă este nevoie. Nu uita să îți notezi felul în care sunt atașate cablurile, pentru a le reinstala în aceeași poziție. Îndepărtează capacul filtrului de aer, iar apoi filtrul.

Folosind imbusul, scoate cele două șuruburi care prind carburatorul de motor. Detașează apoi și carcasa filtrului de aer, precum și cablul de accelerație și scoate carburatorul. Montează noul carburator de motocoasă, atașând la loc cablul și apoi carcasa filtrului de aer. Reconectează cablurile de alimentare, filtrul de aer și pune la loc capacul filtrului. Pune la loc cablul de aprindere, alimentează cu combustibil și ești gata din nou să te bucuri de funcționalitatea motocoasei tale!

Cookies