Ce ţepe îţi dau comercianţii de sărbători: porc scurtat de-un sfert şi sărăţele de post cu ou

de:
16 dec. 2010
0 Afișari
Ce ţepe îţi dau comercianţii de sărbători: porc scurtat de-un sfert şi sărăţele de post cu ou

Pe lista de abateri întocmită de inspectorii de la Protecţia Consumatorului se află, printre altele, faptul că maţele de porc vândute în unele magazine din Capitală nu respectă specificaţiile de pe etichetă. Astfel, în loc de intestine de porc cu lungimea de zece metri, clienţii ajungeau acasă cu numai 7,5 metri, deci cu 2,5 metri mai puţin decât era menţionat pe ambalaj.

Mai mult, deşi vânzători susţineau că vând sărăţele de post, pe eticheta produselor se regăseau ingrediente nespecifice, precum ouăle.

Tot în Capitală, comisarii Protecţiei Consumatorului au găsit tarte crocante şi torturi expirate de câteva zile, produsele reprezentând un pericol pentru sănătatea consumatorilor, dar şi eclere cu ciocolată care, în realitate, conţineau doar o cremă de cacao.

În plus, unii comercianţi vindeau carne şi preparate din carne dezgheţate şi apoi congelate de mai multe ori la rând, din acest motiv proprietăţile organoleptice ale acestora suferind modificări vizibile.

Nereguli multiple au fost descoperite şi în ceea ce priveşte modalitatea de informare asupra preţurilor, acestea fiind de cele mai multe ori afişate într-un mod ilizibil sau etichetele fiind rupte şi deteriorate.

Cookies