Ce televizoare LED sunt potrivite pentru studentul venit din provincie?

de:
14 dec. 2015
0 Afișari
Ce televizoare LED sunt potrivite pentru studentul venit din  provincie?

În acest articol o să avem ca subiect central alegerea unor televizoare LED potrivite pentru studenți (vezi aici cele mai relevante review-uri) urmând a fi scoase în evidență principalele caracteristici la care trebuie să fii atent în momentul în care te hotărăști să faci o astfel de achiziție.

La ce trebuie să fii atent când vine vorba de televizoare LED?

Cel mai important element al unui televizor (așadar a oricăror televizoare LED aflate pe piață) este ecranul în jurul căruia este construit acesta, calitatea display-ul fiind cea care oferă calitate televizorului. Așadar este mai mult decât obligatoriu să îți îndrepți atenția doar spre acele modele despre care se știe că vin cu ecrane performante sau de la producători consacrați (de exemplu multe televizoare LED care vin de la branduri nu foarte cunoscute sunt echipat fie cu un ecran Sharp, fie cu unul LG – sau altele – singurul lucru pe care tu trebuie să îl faci fiind să te informezi cu privire la acest aspect).

Rămânem tot la ecranul acestor televizoare LED, iar următorul lucru care contează este diagonala. Aici alegerea se face într-o oarecare măsură în funcție de preferințe, dar de obicei trebuie să ții cont și de anumite criterii, precum mărimea încăperii. Dacă ești student și urmează să stai la cămin recomandăm să optezi pentru un model de dimensiuni nu foarte mari (dar nici foarte mici). De obicei undeva la 70-80 de centimetri în diagonală este arhisuficient, iar dacă televizorul este unul bun și va oferi unghiuri de vizibilitate largi va fi perfect pentru serile de filme alături de colegii tăi.

Un televizor LED Full HD sau HD Ready?

În momentul de față diferențele de preț dintre cele două sunt atât de mici încât, în unele cazuri, lipsesc cu desăvârșire. Așadar nu prea se mai justifică optarea pentru un televizor HD Ready (care poate afișa, de obicei, imagini la o rezoluție de 1366 x 768 pixeli). Desigur, dacă modelul pe care tu îl preferi nu vine și într-o variantă Full HD, atâta timp cât diagonala ecranului nu depășește 80 de centimetri oricum nu vei sesiza diferențe foarte mari, mai ales dacă distanța de vizionare este una mai mare.

În ceea ce privește funcțiile Smart, nu considerăm că vei avea mare nevoie de ele, acestea „umflând” de obicei destul de mult prețul final, iar cu siguranță nu te vei folosi foarte des de acestea. În orice caz, ai posibilitatea de a conecta laptopul direct la televizor, iar în acestă situație vei avea opțiuni la fel de diverse când vine vorba de extinderea capabilităților televizorului tău.

Până la urmă, atunci când ești student nu ai neapărată nevoie de cel mai bun televizor LED și dotat cu cele mai noi tehnologii, nu-i așa? Un model standard, așadar capabil să îți ofere tot strictul necesar la o calitate peste medie, este arhisuficient. De obicei nici nu este recomandat să cheltuiești o sumă foarte mare de bani pe un astfel de aparat, bugetul maxim fiind de preferat să nu depășească suma de 1000 lei.

Cookies