Ce țară vinde insule la prețul unor apartamente și de ce ai nevoie pentru a cumpăra una (pe lângă bani)

04 iul. 2021
161 Afișari
Ce țară vinde insule la prețul unor apartamente și de ce ai nevoie pentru a cumpăra una (pe lângă bani)

Un stat membru UE permite atât localnicilor, cât și străinilor să cumpere o insulă, anunțurile de acest gen fiind publicate deseori pe site-urile și aplicațiile din domeniu. Fie că doresc o oază privată de relaxare, fie că vor să construiască o afacere acolo, prețurile sunt extrem de ademenitoare, considerabil mai mici decât ale unui apartament în Europa Occidentală sau în marile orașe din Statele Unite.

Insulele private din arhipeleagul Greciei reprezintă o achiziție „în trend” pentru persoanele bogate și faimoase. Deși pentru multimilionari și miliardari acestea nu reprezintă o achiziție falimentară, pentru oamenii obișnuiți poate părea exagerat să plătești două milioane de dolari pentru o insulă privată. Desigur, un apartament în Manhattan, Paris sau Londra ar putea costa mai mult decât această cabană, însă acest lucru nu reduce costul unei astfel de achiziții, potrivit Adevărul

Cine poate achiziționa insule în Grecia

Potrivit autorităților elene, din punct de vedere al naționalității oricine poate să devină proaspătul proprietar al unei insule. Desigur, există și excepții, precum în cazul insulelor aflate în apropierea frontierelor naționale sau a proprietăților militare. Astfel, cetățenii non-europeni nu vor primi permisiunea de cumpărare a insulelor în apropierea frontierelor naționale sau a punctelor strategice.

De ce ai nevoie pentru a cumpăra o insulă în Grecia

Dacă doriți să faceți o achiziție în acest sezon estival, trebuie să știți că este obligatoriu să obțineți un număr fiscal sau AFM pentru a putea cumpăra proprietăți în Grecia. AFM-urile sunt accesibile și se pot obține de la orice birou fiscal, pentru asta fiind necesar doar un pașaport valabil. Mai mult, fondurile pentru proprietățile cumpărate în Grecia trebuie să fie contabilizate prin intermediul unui bilet roz, care dovedește proveniența fondurilor.

În cazul în care proveniența banilor nu poate fi dovedită sau dacă nu își emite un bilete roz, autoritățile elene își vor asuma banii drept venit. De asemenea, cumpărătorii străini trebuie să își angajeze un avocat din Grecia, care să posede cunoștințe serioase privnd dreptul funciar și imobiliar. Nu în ultimul rând, este necesară expertiza unei persoane ce poate descifra și interpreta birocrația, deoarece toate documentele incluse în acest proces de achiziție a unei insule sunt exclusiv în limba greacă.

Iată două dintre insulele care pot fi achiziționate în acest moment:

Insula Trinity, aflată în apropiere de Atena, a avut oaspeți de gală de-a lungul anilor, precum Winston Churchill şi The Beatles. Se află în sudul Golfului Evia. Insula este în cea mai mare parte plată, cu vegetaţie ornamentală din abundenţă, incluzând aproximativ 350 de măslini, fistic, păduri de pin şi chiparos şi o varietate de pomi fructiferi (rodie, cais, piersic, migdal, smochin). Preţul poate fi obținut de la agentul care a dat-o spre vânzare.

Guitar-Shaped Private Greek Island That Beatles Wanted to Buy - Mansion  Global

Frumoasa insulă St. Athanasios se află în Golful Corint, la doar 2,4 kilometri de oraşul Itea şi la mică distanţă de Delphi, staţiunea de schi Parnassos şi portul istoric Galaxidi, fiind practic la răscruce de drumuri între mai multe locații de interes, fiind perfectă pentru investitori. În prezent este listată pentru suma de 220.000 de euro.

Private Islands for sale - St. Athanasios Island - Greece - Europe:  Mediterranean

Cookies