Ce SUBIECTE au primit elevii de clasa a II-a la Evaluare Națională, la MATEMATICĂ

de:
20 mai 2015
0 Afișari
Ce SUBIECTE au primit elevii de clasa a II-a la Evaluare Națională, la MATEMATICĂ

Iată aici subiectele la matematică, la Evaluare Națională, clasa a doua:

SUBIECTE

SUBIECTE 2

Elevii de clasa a II-a sunt fi testaţi, în perioada 18-22 mai, la limba română, matematică şi limba maternă. Evaluarea competențelor la finalul clasei a II-a a început pe 18 mai cu proba scrisă la limba română şi a fost urmată pe 19 mai de proba de citit la limba română. Pe 20 mai a avut loc proba la matematică.

Elevii aparținând minorităților naționale vor putea susține proba scrisă la limba maternă pe 21 mai și cea la citit pe 22 mai.

Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, testele trebuie să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu, să aibă un nivel mediu de dificultate. Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

Testele elaborate pentru clasa a II-a vizează evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise, evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competențelor de matematică.

Evaluarea Naţională 2015. Evaluarea competențelor dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a va începe pe data de 26 mai cu proba la limba română. Ea va fi urmată pe 27 mai de proba la matematică, iar pe 28 mai de proba la limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale. Testele elaborate pentru clasa a IV-a vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română și evaluarea competențelor de matematică.

Cookies