Ce străzi să eviţi în Capitală: HARTA celor mai aglomerate artere

de:
03 nov. 2011
4 afișări
Ce străzi să eviţi în Capitală: HARTA celor mai aglomerate artere

În Centrul Capitalei, pe ruta Universitate-Piata Romana-Piata Victoriei, la orele de vârf trec peste 5.300 de maşini pe oră, în ambele sensuri (VEZI FOTOGALERIA), arată cifrele pentru anul 2011. Cifra fluctuează în funcţie de intervalul orar. Potrivit datelor incluse în Planul Intergat de Dezvoltare Urbană al Capitalei, dimineaţa se înregistrează un trafic relativ mai scăzut decât după-amiaza. Cele mai solicitate bucăţi de drum, cuprinse în hărţile analizate de B365.ro, sunt rondul de la Universitate către Berceni, strada Căderea Bastiliei, dispre Piaţa Romană către str. Constantin Daniel, Bulevardul Dinicu Golescu, între str. Witting şi str. Știrbei Vodă, ieşirea dispre Pasajul Victoriei către Șoseaua Nicolae Titulescu şi strada Tache Ionescu, de la Piaţa Lahovari către Bulevardul Lascar Catargiu. În toate aceste locuri, potenţialul infrastructurii rutiere este cu mult depăşit, astfel încât, frecvent, se depaşeste capacitatea de trafic şi se creeaza ambuteiaje. (CLICK PENTRU A MĂRI)

În 2009, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor existau peste 1.250.000 de autovehicule înmatriculate în Capitală. Numărul mare al acestora a dus la decizia conducerii direcţiei să adauge o cifră pe plăcuţele de înmatriculare deoarece combinaţiile de câte două numere erau aproape de epuizare.

Cu toate că, în mare, trama stradală a rămas aceeaşi ca în 1989, numărul de maşini a crescut de şapte ori de la acea dată, când erau înmatriculate doar 180.000 de autovehicule în Capitală.

Conform PIDU, zilnic se înregistrează 910.681 de deplasări cu autoturismul, în medie, în Bucureşti. Din acestea, 70% sunt doar în interiorul oraşului, iar 30% sunt efectuate de maşini ce vin din afara Capitalei.

Cookies