Ce spune Uniunea Arhitecților despre demolarea Halei Matache

de:
28 mart. 2013
11 Afișari
Ce spune Uniunea Arhitecților despre demolarea Halei Matache

Uniunea Arhitecților din România, asociație profesională a arhitecților, consideră că pentru Bulevardul Berzei-Buzești-Uranus este necesară organizarea unui concurs internațional „prin care să se evidențieze rețeaua de transport a orașului și zonele riverane ale acestei artere, zone care pot fi de locuințe, dotări, spații verzi, birouri dar și alte variante, care nu sunt cunoscute la ora actuală nici de populația Bucureștiului și nici chiar de profesioniștil”. 

De altfel, pentru a alege modul în care va fi amenajată zona Pieţei Matache, Primăria Capitalei va organiza un concurs de soluții de arhitectură, despre care puteți citi mai multe detalii aici. Totuși, parametrii urbanistici ai zonei au fost deja stabiliți prin cele 3 PUZ-uri realizate de proiectantul Bulevardului Uranus și vor intra în vigoare odată cu aprobarea documentelor în Consiliul General al Municipiului București, care ar putea avea loc în maxim o lună. 

„Pornind de la această acțiune de demontare și de rezolvare punctuală a problemei unui monument istoric, cum este Hala Matache, Uniunea Arhitecților din România consideră că se impune tratarea situației urbanistice a Bucureștiului la nivel de ansamblu, cu accent pe dezvoltarea durabilă, de perspectivă a capitalei”, scriu reprezentanții Uniunii Arhitecților din România într-un comunicat remis pe B365.ro.

Aceștia amintesc de demersurile în curs pentru realizarea unui nou Plan Urbanistic General al Bucureștiului. „UAR consideră că este necesară o consultare publică în cadrul căreia să se prezinte atât principiile cât și conceptul de proiectare a acestei lucrări majore pentru capitală”, spun reprezentanții asociației profesionale, care amintesc și de necesitatea reluării dezbaterilor, atât în Parlament cât și în cadrul societății civile, pe seama noii forme a Legii Urbanismului care a fost recent respinsă de președintele Traian Băsescu

Cookies