ARHIVA B365

Ce spune Tolontan despre condamnările din Dosarul Transferurilor

Cătălin Tolontan scrie pe blogul propriu despre condamnările din Dosarul Transferurilor. 

Lista celor 8 condamnări fără precedent din Dosarul Transferurilor a fost deschisă de George Copos. El a primit 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Toți cei 8 șefi din fotbal au primit pedepse cu executare.
Acum o săptămînă, marți, imediat după amînarea verdictului, George Copos mi-a trimis prin curier personal o scrisoare, una dintre zecile epistole adresate în ultimii 15 ani, de cînd, împreună cu colegii mei, am început investigațiile în ceea ce au devenit apoi Dosarul Loteria 1 și 2 și Dosarul Transferurilor. „Minciuni”, „neadevăruri”, „calomnii” scria întotdeauna pe foile galbene, de bună calitate, cu sigla Ana Group.
Cu mulți ani în urmă m-a și dat în judecată pentru că am folosit de prea multe ori termenul corupție într-un articol despre el, pe vremea cînd era vicepremier al Partidului Conservator. Spre onoarea lui, n-a apelat la intervenții patronale pe o imaginară filieră politică. Doar partenerul său de afaceri, Nicole Cristea, fostul șef al Loteriei, a mișcat ceva butoane, dar fără folos. Am continuat să scriem. Patronul Rapidului a pierdut acel proces de calomnie.
Am deschis plicul, cu sentimentul acela straniu pe care-l ai cînd știi ce vei găsi în el.
„Stimate domnule Tolontan,
De-a lungul a 8 ani ați reușit să țineți treaz interesul față de subiectul Dosarul Transferurilor pe care, în ceea ce mă privește, l-ați prezentat trunchiat și tendențios.
Continuați să faceți abstracție de documentele pe care vi le-am furnizat și, ca și acum 8 ani, continuați să afirmați că am declarat și încasat alte sume decît cele reale…
Apoi urmează documentele care au alcătuit linia de apărare a lui George Copos, în fața opiniei publice și a instanței. Scrisoarea se încheie astfel:
„Vă solicit să luați act de aceste documente și să încetați să publicați informații nedevărate vădit tendențioase despre transferurile operate de Rapid”.
De data aceasta, chiar vom înceta. Pentru că Dosarul Transferurilor a ajuns la sfîrșit. Nu e nici o sărbătoare, e doar un final.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button