Ce spune şeful piloţilor Wizz Air despre aterizarea care a generat panică în avionul Bucureşti-Roma

de:
10 iun. 2013
0 Afișari
Ce spune şeful piloţilor Wizz Air despre aterizarea care a generat panică în avionul Bucureşti-Roma

Morgan a precizat că managerii Wizz Air sunt mândri de echipaj, din care fac parte şi cele patru stewardese românce. Şeful piloţilor de la Wizz Air le-a mai spus jurnaliştilor că incidentul de sâmbătă a fost singurul de acest fel din istoria companiei, notează Mediafax.

David Morgan a recapitulat evenimentele de la bordul aeronavei, arătând că înainte de aterizarea programată pe aeroportul Ciampino de la Roma a fost afişat semnalul că jamba stângă a trenului de aterizare nu este coborâtă. Şeful piloţilor Wizz Air a precizat că înainte de acest moment nu a existat nicio indicaţie că ar fi ceva în neregulă, nici înainte, nici după decolare. Astfel, aterizarea a fost amânată şi avionul a planat de-a lungul coastei Italiei până când echipajul s-a pregătit pentru aterizare, având la dispoziţie doar partea dreaptă a trenului de aterizare.

Căpitanul aeronavei a decis să aterizeze pe aeroportul Fiumicino, acesta având o pistă mai lungă decât cea de pe Ciampino, unde trebuia să aterizeze, şi fiind cel mai bine pregătit din zonă pentru astfel de situaţii. Înainte de aterizare a fost transferată o pare din carburantul din motorul stâng al avionului pe partea dreaptă, pentru a preveni un incendiu, iar serviciile de intervenţie din aeroport au fost mobilizate.

Avionul a aterizat pe roata dreaptă, înaintând astfel pe pistă timp de doi kilometri şi s-a oprit pe mijlocul pistei. Pe ultimele sute de metri aeronava s-a aplecat pe partea stângă, luând contact cu solul, iar la oprire pompierii au pulberizat spumă preventiv în jurul motorul stâng.

Totodată, în momentul opririi avionului, căpitanul a ordonat evacuarea, aceasta fiind procedura obişnuită în astfel de situaţii.

Morgan a mai precizat că trei pasageri aflaţi la bordul aeronavei au fost agitaţi şi stresaţi de situaţie, aceştia primind îngrijiri medicale, ca şi o femeie care era însărcinată. Toţi cei patru pasageri au fost examinaţi de medici, dar niciunul nu a fost spitalizat, fiind lăsaţi să plece în aceeaşi zi.

În urma incidentului, autoritatea italiană pentru siguranţa zborului, cea din Ungaria, compania Airbus şi Lufthansa Technik, firma care asigură mentenanţa aeronavelor Wizz Air, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate în domeniu, au declanşat o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs acest incident, a arătat David Morgan.

Morgan nu a putut preciza dacă pilotul aeronavei care a reuşit aterizarea de sâmbătă va primi un premiu, dar a spus că va fi cu siguranţă o petrecere în cinstea întregului echipaj, în interiorul companiei.

Cookies