Ce spune Robert Turcescu despre procesul câștigat împotriva lui Mircea Badea

de:
03 dec. 2013
0 Afișari
Ce spune Robert Turcescu despre procesul câștigat împotriva lui Mircea Badea

În luna martie, într-o emisiune a Antenei 3, Badea a spus, referindu-se la mai mulți jurnaliști: „Dacă aș trece pe un drum de munte și în stânga e o prăpastie și așa cu două degețele se mai ține de o frunzuliță vreun propagandist d-asta abject, basist hidos, oribil, putred, viermănos, d-asta (…) nu numai că nu îl ajut, mă întorc cu spatele și plec. Mai mult, el a amenințat: „Dacă vreodată în această viață voi avea ocazia să le fac rău, o să le fac rău”.

„Nu vreau să se înțeleagă că țopăi de fericire, sau că mi se pare o victorie de trecut în istoria presei românești. Nici nu vorbim despre o decizie definitivă dar vorbim de o acțiune în instanță care a demonstrat că e posibil să încercăm și să reușim restabilirea unui spațiu de echilibru și decență în viața publică românească.

E motivul pentru care eu spun că justiția din România funcționează și, așa cum se poate vedea din decizia instanței în această speță, nu am încercat să-l aduc la sapă de lemn pe numitul Badea Mircea, cerându-i daune morale simbolice, de 1 leu, care au și fost admise de judecători. Ceea ce am încercat este o acțiune de sancționare a unor derapaje de limbaj și comportament pe care acest personaj le comite zi de zi, de foarte mulți ani pe micul ecran.

Este primul proces câștigat de cineva împotriva lui Mircea Badea pentru înjurăturile, amenințările și invectivele proferate sub acoperirea titulaturii de „pamflet”. Sper cu tărie că această formă de evitare a răspunderii în fața justiției, mă refer la „pamfletul de televiziune” să dispară din spațiul audiovizual în forma actuală și îndemn CNA să ia serios în discuție o astfel de temă”, a spus realizatorul B1TV, conform evz.ro.

Cookies