Ce spune premierul Ponta despre cazul studentei ucise pe trecerea de pietoni din Militari

de:
04 oct. 2013
0 Afișari
Ce spune premierul Ponta despre cazul studentei ucise pe trecerea de pietoni din Militari

În opinia sa, Ponta consideră că accidentul este „un eveniment cu adevărat tragic, care sfâşie inima oricărui părinte!”

„Iată de ce viteza, alcoolul la volan, neacordarea priorităţii trebuie sancţionate mai aspru prin noul Cod rutier! Nu e vorba de bani şi de amenzi ci de sancţiuni şi de restricţionarea dreptului de a reveni la volan. Vreau să le interzicem cât mai frepede celor care încalcă legea şi produc adevărate drame unor oameni nevinovaţi să revină imediat pe şosele!”, a scris Ponta.

Guvernul a amânat adoptarea nolui cod rutier pentru că încă există dezbateri pentru a găsi cele mai bune soluţii la modificarea legii.

În prezent, şoferul băut care a omorât-o pe studena Francesca pe trecerea de pietoni, cercetat în libertate. Șoferul care a omorât-o, în urmă cu trei zile, pe trecerea de pietoni, pe fata de 19 ani din localitatea Târnăveni, județul Mureș, este cercetat în stare de libertate, după ce i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice. 

Șoferul băuse și avea alcoolemie 0, 36 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Andrei Codău. Incidentul tragic a avut loc la ora 20.30, pe bulevardul Iuliu Maniu, în apropiere de ieșirea din București, în zona Metro Militari.

Urmează ca expertiza dinamică la faţa locului să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs accidentul. 

Francesca Belea era din Târnăveni și era înscrisă în anul I la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București. Ea a murit chiar în prima ei zi de facultate.

Decesul s-a produs la spital. Fata a fost dusă acolo în comă, având traumatisme la nivelul capului, după cum B365.ro a scris aici. 

CITEŞTE ŞI Cine era studenta ucisă pe trecerea de pietoni, în prima zi de facultate. 

Francesca Belea era o tânără foarte zâmbitoare, după cum o descriu prietenii, fiind foarte fotogenică şi căreia îi plăceau drumeţiile îndeosebi la munte. 

Cookies