Ce spune premierul Ponta despre ajutorul cerut de la stat de familia lui Cioabă

de:
19 aug. 2013
1 Afișari
Ce spune premierul Ponta despre ajutorul cerut de la stat de familia lui Cioabă

„La CNAS există un sistem special când este vorba de copii sau de persoană cu o situaţie cu totul specială. În acest caz, nu vă pot spune… Atât cât pot face pentru orice persoană din România, voi face (…) Nu am de gând să fac vreo favoare, vreo discriminare pozitivă sau negativă pentru cineva”, a declarat Victor Ponta.

El a arătat că a existat un precedent al unui ajutor dat de Guvern, pentru actorul Şerban Ionescu. „A fost atunci o emoţie justificată la nivel naţional. Era vorba de un actor îndrăgit şi credeam că poate fi salvat. Atunci au venit la mine oameni cu experienţă care mi-au spus: ‘Nu te juca de-a Dumnezeu! Se va spune că de ce dai pentru Şerban Ionescu şi nu pentru altcineva. Lasă procedurile aşa cum sunt’ „, a relatat Ponta, conform rtv.net.

Premierul a afirmat că pot fi strânşi bani din surse private pentru plata îngrijirilor medicale de care a avut parte Florin Cioabă în Turcia. „Sunt convins că există posibilităţi private. Din bani publici nu fac favoruri. În cazul de faţă direct, probabil va fi foarte dificil”, a apreciat prim-ministrul.

Acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că preşedintele a intervenit personal în favoarea lui Florin Cioabă. „La nivel public, un preşedinte intervine într-o situaţie excepţională, ca într-o catastrofă, cum a fost cea din Muntenegru – atunci nu l-a interesat. Sau când e vorba de un copil sau într-un caz cu totul excepţional. Ca preşedinte, trebuie să te gândeşti că reprezinţi o ţară întreagă, nu pe criteriul ‘e prietenul meu’. Traian Băsescu este singurul om care poate specula electoral moartea cuiva”, a mai spus Ponta.

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al ţiganilor, Florin Cioabă, a declarat că familia sa vrea să ceară ajutor de la statul român pentru plata facturii la Spitalul Universitar din Antalya, aceasta ridicându-se la suma de 350.000 de dolari.

Dorin Cioabă spune că unitatea medicală e emis o factură de 350.000 de dolari pentru spitalizare şi operaţie, sumă pe care el şi familia lui nu o pot acoperi, potrivit Ştirilor ProTV.

Fiul lui Florin Cioabă a mai spus că nu poate ridica trupul tatălui său de la morga spitalului decât atunci când factura va fi plătită.

Florin Cioabă, autointitulatul rege al tiganilor a murit sâmbată, în urma unui stop cardio-respirator.

Cookies