ARHIVA B365

Ce spune Nicușor Constantinescu despre propunerea sancţionării membrilor PSD cu probleme în Justiţie

Solicitat să comenteze propunerea făcută de Victor Ponta privind modificarea Statutului care prevede ca membrii PSD certaţi cu legea să-şi piardă funcţii, Nicușor Constantinescu a răspuns: „Este o greşeală de expresie sau de exprimare pentru că noi, PSD, nu ne putem substitui Justiţiei”, scrie mediafax.ro.

„Există principiul de nevinovăţie, pe care cu toţii ni-l dorim, adică acela că doar după ce eşti condamnat defintiv şi irevocabil trebuie să suporţi atât lipsirea de libertate, cât şi lipsirea de alte drepturi şi libertăţi, care înseamnă inclusiv aceea de a fi membri ai unui partid politic. Noi, partidul, nu putem stabili reguli peste ceea ce stabileşte Constituţia”, a spus Constaninescu.

El a susţinut că, în consecinţă, aceste propuneri sunt „în afara Constituţiei”.

„Nu poţi să propui tu în partid să condamni un om, să-i iei dreptul de a fi membru de partid fără ca instanţa să se fi pronunţat definitiv şi irevocabil asupra vinovăţiei unui cetăţean”, a spus Constantinescu.

Întrebat ce se întâmplă totuşi cu problemele de imagine create de membrii PSD certaţi cu legea, şeful CJ Constanţa a spus că aceste lucruri sunt reglementate de vot şi de cetăţeni, care au posibilitatea ca din patru în patru ani să-l sancţioneze pe politicianul respectiv.

Nicuşor Constantinescu a spus că la CExN de la Sinaia trebuie clarificate aceste propuneri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button