SMART CITY

Ce spune ISMB despre unităţile de învăţământ care nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Din punctul de vedere al situației existenței autorizațiilor de securitate la incendiu, din cele 919 clădiri pentru învățământul de stat sunt autorizate numai 37. Un număr de 338 clădiri nu necesită obținerea autorizației. Un total de 544 de clădiri nu sunt autorizate. În momentul de față sunt depuse documentațiile pentru autorizare pentru aproximativ 120 unități de învățământ cu clădirile aferente. Situația este la fel pentru învățământul particular, majoritatea unităților de învățământ particular nu sunt autorizate ISU. Această problemă va fi discutată în zilele următoare de reprezentanții autorităților locale și cu reprezentanții ISU pentru că se pune problema unei expertize și a unui studiu foarte serios făcut de către cei care sunt experți în acest domeniu„, a explicat Banu pentru Agerpres.

El a adăugat că 24 de unități școlare din București nu au primit încă autorizație sanitară iar 57 de cabinete medicale nu au medic.

„În municipiul București funcționează 421 de unități de învățământ preuniversitar de stat și 219 unități de învățământ particulare într-un număr de 919 clădiri pentru stat și 220 clădiri pentru învățământul particular. Anul acesta va debuta în condiții mai bune decât anul trecut, având în vedere că se finalizează practic „Programul de reabilitare al unităților de învățământ” prin Banca Europeană de Investiții. Asta înseamnă că 101 școli au fost reabilitate și refăcute total din punct de vedere al expertizei seismice, al structurii, al instalațiilor electrice, al dotărilor cu mobilier și material didactic. Alte probleme deosebite sunt legate de faptul că, din totalul unităților de învățământ de stat, 24 dintre ele nu au autorizație de funcționare sanitară din următoarele motive: cinci sunt încă în lucrări de reabilitare prin BEI, în sensul că nu s-a făcut recepția definitivă, directorii au depus documentația pentru șapte unități de învățământ și avem speranța că până la deschiderea anului școlar vor primi autorizație de funcționare„, a arătat inspectorul.

Referindu-se la cadrele didactice, Marian Banu a spus că, în momentul de față, în București, sunt 16.553 de posturi didactice-catedre, dintre acestea 13.519 ocupate de titulari, 1.594 ocupate cu suplinitori și 717 cu personal asociat sau pensionari.

„Sunt în curs de ocupare încă 700 de posturi în urma concursurilor. Dorim ca la începutul anului școlar fiecare copil care intră în clasă să găsească un cadru didactic la catedră”, a mai spus Banu.

Toate camerele video de monitorizare au fost verificate, majoritatea unităților de învățământ dispunând de acestea.

„Au fost verificate toate instalațiile de avertizare, inclusiv butoanele de panică. Au fost verificate toate gardurile și împrejmuirile unităților de învățământ. A fost asigurată paza unităților de învățământ în majoritatea acestora, cu o singură excepție, care va fi rezolvată până la începutul anului școlar. Este primul an în care se asigură pază umană de către autoritățile locale”, a anunțat inspectorul Marian Banu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button