Ce spun PSD și PNL despre tichetele de 1.000 de lei pentru toți locuitorii din Sectorul 1, indiferent de venit, inițiativa primarului Clotilde Armand

17 nov. 2022
454 Afișari
Ce spun PSD și PNL despre tichetele de 1.000 de lei pentru toți locuitorii din Sectorul 1, indiferent de venit, inițiativa primarului Clotilde Armand

PSD Sector 1 îi va propune primarului Clotilde Armand ca tichetele de 1000 de lei să ajungă doar la persoanele care au nevoie, susține liderul organizației, Florin Manole. Grupul PNL, celălalt partid de care depinde adoptarea proiectului privind tichetele anticriză de 1.000 de lei, a criticat-o pe aceasta pentru soluția aleasă, aceea de a colecta datele locuitorilor.

Edilul Sectorului 1 a anunțat joi, 17 noiembrie, că a fost finalizată platforma online în care se pot înscrie doritorii tichetelor anticriză de 1.000 de lei, însă acest pas va fi realizabil abia după votul din Consiliul Local al Sectorului 1, acolo unde PNL și PSD fac opoziție primarului USR.

”PSD Sector 1 susţine ferm necesitatea sprijinirii persoanelor care resimt cel mai mult creşterile de preţuri la alimente sau medicamente dar se opune alocării de fonduri pentru cei care au deja venituri foarte mari”, a precizat, joi, liderul organizaţiei Florin Manole, transmite News.ro.

”Proiectul lui Clotilde Armand este inechitabil, o risipă a fondurilor publice şi o metodă de a acoperi lipsa investiţiilor din sector – cartierul Aviaţiei nu poate fi încălzit cu tichete de 1.000 lei, spatiile verzi sunt degradate, gunoiul a ajuns o problemă de notorietate naţională, mai arată comunicatul de presă al PSD.

Prin urmare, PSD va susţine în Consiliul Local ca fondurile să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie, în mod echitabil şi solidar, mai spun social-democrații din Sectorul 1.

PNL: ”Armand colectează strict electoral datele personale ale cetățenilor”

Liberalii din Sectorul 1 au acuzat-o pe Clotilde Armand că platforma online în care locuitorii trebuie să introducă datele personale este un demers strict electoral, fără bază legală.

”În loc să răspundă cu subiect și predicat acuzațiilor de incompatibilitate ridicate de Agenția Națională de Integritate și de Prefectura Capitalei, primarul Sectorului 1 vrea să mute atenția publică de pe aceste probleme evidente, către o acțiune cu vădit iz electoral.

Concret, fără a avea o bază legală, fără a avea vreo hotărâre de Consiliu Local, Armand a lansat o platformă online în care, zice-se, locuitorii din Sectorul 1 trebuie să își introducă datele personale pentru a se înregistra într-o bază de date inventată de cei care se ocupă de imaginea primarului.

Neavând temei legal pentru un asemenea demers, Armand colectează strict electoral datele personale ale cetățenilor cu vârsta de minim 18 ani (cei cu drept de vot), păcălindu-i că, odată înregistrați, vor primi tichete de căldură.
Ordinea juridică este alta: întâi regulamentul și proiectul trebuie să îndeplinească condițiile de legalitate pentru a putea intra în dezbaterea Consiliului Local. Apoi se supune dezbaterii și votului proiectul de hotărâre de Consiliu Local și, dacă aceasta ar trece de Consiliul Local și de verificarea legalității Prefecturii capitalei, abia atunci am putea vorbi despre aplicarea ei. Nu invers! Și ce se întâmplă cu datele oamenilor dacă proiectul suferă modificări fundamentale între timp?

Doar că, așa cum ne-a obișnuit până acum, lui Armand nu-I pasă de ordinea juridică, de lege, ci doar de imagine și de scopurile sale electorale obscure.”, se arată într-un comunicat emis de PNL.

Îți mai recomandăm și:

 

 

Cookies