Ce spun părinții despre lipsa manualelor. Scot bani din buzunar pentru manuale temporare

de:
15 sept. 2014
0 Afișari
Ce spun părinții despre lipsa manualelor. Scot bani din buzunar pentru manuale temporare

CLASA I ȘI A II-A, FĂRĂ MANUALE.La începutul noului an școlar copiii nu au nici manuale clasice, nici digitale. Abia la sfârșitul lunii octombrie, început de noiembrie elevii ar putea avea manuale tipărite. Cele digitale este posibil să nu mai ajungă în acest an în școlile din România. Licitațiile au fost anulate din cauza unor nereguli de organizare. Achiziția noilor manuale digitale este suspendată pentru reevaluarea ofertelor. 

„Sincer, nu-mi vine să cred că suntem în această situație. Să înceapă școala și copilul meu să nu aibă de pe ce învăța. Sunt dezamăgită, atât pot să spun. Și sper sa se găsească o soluție cât mai repede. La deschidere nu s-a spus nimic despre manuale. O să avem ședință cu părinții și atunci vom discuta. Noi nu știm nici ce să cumpărăm, habar nu am avem”, a declarat mama unui copil care abia a intrat în clasa I.

„Păi nouă ne-au spus că manualele au fost cumpărate de învățătoare și vor da părinții bani. Trebuie să rezolve într-un fel, nu se poate să nu aibă copii de pe ce învăța. Mâine vom da banii pentru toate, la ședință. Mai sunt și alte cărți, caiete suplimentare. Ce să spun, trebuie să scoatem mulți bani din buzunar. Și nu stăm prea roz cu banii, vă imaginați. Manualele costă destul de mult. Dar asta este. Vrei, nu vrei, trebuie să-i dai”, a declarat un alt părinte. 

„Elevii de clasa a II-a vor folosi manualele vechi pentru a parcurge programa”, a declarat ministrul, in cadrul unei emisiuni la TVR.

Pricopie a precizat ca nu au fost identificate probleme majore in desfasurarea licitatiei pentru manuale digitale, pentru ca altfel CNSC ar fi suspendat sau anulat procedura. „Noi ar trebui de maine intr-o saptamana sa anuntam rezultatele” cu castigatorii licitatiei pentru manuale, dupa reevaluarea tuturor ofertelor depuse, a mai anuntat ministrul Educatiei, conform Hotnews.

CLASA I ȘI A II-A, FĂRĂ MANUALE: Președintele Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), Bogdan Lehel Lorand, a declarat că instituția pe care o conduce a luat o hotărâre, în privința licitației pentru manuale digitale, după ce a primit 11 contestații.

„3 contestații au fost admise în tot, 6 au fost admise în parte și 2 au fost respinse. S-a dispus ca Ministerul Educației să reevalueze ofertele în termen de 10 zile. Nu am amânat pronunțarea, noi ne-am pronunțat în cursul zilei de ieri: am obligat MEN să reevalueze ofertele”, a declarat pentru HotNews.ro presedintele CNSC, Bogdan Lehel Lorand.

„Ministerul Educației trebuie să reevalueze ofertele în termen de 10 zile de la comunicare. Dacă primește astăzi decizia CNSC, ministerul are obligația ca începând de astăzi în 10 zile calendaristice să reevalueze ofertele. Poate să facă aceasta evaluare și în 2 zile. După care dau o nouă comunicare și desemnează un nou câștigător”, a explicat Bogdan Lehel Lorand.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV a discutat despre faptul că elevii din clasa I și a-II-a nu au manuale școlare pe 15 septembrie, în prima zi de școală.

Întrebată cine este vinovat pentru că manualele școlare nu sunt gata, Andronescu a declarat: „Răspunsul, pe scurt, este: Ministerul Educației este vinovat! Structura din Ministerul Educației care avea responsabilitatea manualelor, nu a făcut față acestei proceduri care este destul de complicată. Din mandatul meu, lucru de care îmi aduc aminte cu înfricoșare a fost încercarea de a lămuri editurile că avem nevoie de ele, dar că noi vrem manuale de calitate, cu bani cât mai puțini. Trebuie găsită calea dialogului.”, a mai spus Andronescu. 

Cookies