Ce spun medicii și oficialii europeni despre micii „tradiționali”, cu bicarbonat de sodiu

de:
08 mai 2013
1 Afișari
Ce spun medicii și oficialii europeni despre micii

Potrivit presedintelui Patronatului Romalimenta, Sorin Minea, citat de Hotnews.ro, „daca nu se lucreaza cu bicarbonat, micul seamana mai degraba cu un fel de chiftea, oricat l-ai matura, oricate zile l-ai pastra, orice i-ai face. (…) Dupa ce am vazut care este riscul, am facut 3-4 retete de mici, inclusiv reteta foarte veche: diferenta de gust exista, produsul final nu mai este afanat, seamana mai mult cu kebabul turcesc sau cu chiftelele romanesti”. Carmen Posoiu, medic specialist gastroenterolog, a declarat ca bicarbonatul de sodiu nu este nociv in cantitatile in care este folosit in aceste retete, însă micii producători nu cred că lipsa bicarbonatului de sodiu în compoziție schimbă gustul micului.

Frederic Vincent, purtatorul de cuvant al Comisarului european pentru sanatate si protectia consumatorului a declarat ca folosirea bicarbonatului de sodiu in mici „pare acceptabila, dar va trebui ca procedurile sa fie urmate”.Este adevarat ca bicarbonatul de sodiu (E 500) nu este (si nu a fost niciodata) autorizat pentru utilizare in preparate din carne, inclusiv la ‘mititei( …)  In cazul concret al folosirii E 500 in ‘Mititei’, utilizarea in acest produs traditional pare acceptabila, dar va trebui ca procedurile sa fie urmate‘”, se arata in raspunsul acestuia pentru Hotnews.

Cookies