Ce spun medicii despre folosirea aerului condiționat în perioada verii. Ce afecţiuni poate declanşa

11 iul. 2021
232 Afișari
Ce spun medicii despre folosirea aerului condiționat în perioada verii. Ce afecţiuni poate declanşa
sursa foto: captura Youtube

Ce spun medicii despre folosirea aerului condiționat în perioada verii. Un reputat medic ORL a explicat ce afecţiuni poate declanşa folosirea acestor dispozitive. Totuși, se pare că nu sunt atât de rele pe cât ne-am fi așteptat, mai ales dacă le folosim în mod corespunzător și le igienizăm cum trebuie.

Doctorul Remus Mihalcea, medic ORL, a postat recent pe Facebook o explicație cu privire la lista de probleme medicale care ar putea fi date de aerul condiționat.

Aerul condiționat nu este rău, dacă este folosit corect

Surprinzător este faptul că medicii spun că în plină caniculă, aparatul de aer condiționat este considerat un bun necesar și extrem de folositor, însă trebuie să îl folosim corect și să îl curățăm din când în când de praf.

Aerul condiționat nu ar afeta viața și nu ar cauza probleme medicale, spun medicii ORL-işti, asta dacă suntem sănătoşi tun. Totuși,  problemele mai vechi de sănătate care nu au fost tratate se pot reactiva din cauza aerului prea rece, mai ales dacă îl folosim intens și nu îl curățăm.

Aparatele de aer condiționat trebuie curățate anual

Cel mai important lucru este igienizarea aparatelor de aer condiţionat. Această operațiune trebuie făcută anual deoarece praful strâns în interiorul aparatului și necurățat poate să declanșeze o serie de rinite alergice, transmite medicul ORL Remus Mihalcea.

Ce afecţiuni poate declanşa aerul condiţionat

E caniculă şi lumea se împarte zilele acestea în două categorii. Cei care nu suportă aerul condiţionat şi cei care nu pot trăi fără. Câteva aspecte importante despre aerul condiționat, spune doctorul în postarea de pe Facebook.

În prmul rând, aerul condiţionat este un bun necesar, mai ales pe perioada verii. Trebuie utilizat în toate încăperile în care temperatura depăşeşte valoarea optimă, spune medicul.

Mai mult, acesta nu ar influența în mod negativ viața unui om sănătos.

Totuși, nasul înfundat poate ascunde o rinită alergică, cronică, până la polipoză nazală sau formaţiuni tumorale, iar anumite afecţiuni declanșate de aerul condiţionat se pot preveni, cum ar fi rinita cronică sau poliploza nazală.

”Roşul în gât” este un basm popular. Nu înseamnă că dacă bem rece, răcim. Acest “roșu în gât” este de fapt o faringită acută, o inflamaţie a mucoasei faringiene;

Ce vrea să spună medicul Remus Mihalcea este că un om sănătos este foarte greu să facă roşu în gât sau amigdalită de la o simplă îngheţată sau o simplă bătură rece, problemele fiind mai serioase de atât.

Cookies