ARHIVA B365

Ce soluţie propune Traian Băsescu pentru traficul din Capitală: scoaterea tramvaielor din centru

Traina Băsescu a declarat, joi, la emisiunea electorală, realizată de Denise Rifai, de la Realitatea TV, că o soluţie pentru traficul din Bucureşti este scoaterea tramvaielor din centru, însă acest lucru trebuie discutat cu specialiştii.

Fostul preşedinte a precizat că refugiile de tramvai sunt o cauză a traficului aglomerat de pe marile bulevarde: „Aş încerca scoaterea tramvaielor din centru, scoaterea refugiilor si aş duce transportul electric pe banda unu. Aş substitui tramvaiele cu troleele”. 

Băsescu a explicat că, în acest fel, ar fi eliberat mijlocul marilor bulevarde din centru şi s-ar crea inca doua bemzi, una pe un sens, alta pe un sens.

„E o măsura destul de indrăzneaţă. (…) Tramvaiul este un mijloc extrem de eficient datorita capacităţii”, a adăugat Băsescu, arătând că singura linie de tramvai care nu incurca circulatia este linia 41.

Băsescu a mai spus că alte soluţii sunt crearea de pasaje subterane şi parcări subterane. „Semaforizarea inteligenta, adica corelate, este o solutie, dar nu reuseste. Aceste proiect a inceput in timpului mandatului meu si inca nu functioneaza”, a admis Băsescu.

Întrebat ce părere are despre pasajul de la Piaţa Presei, Băsescu a spus că proiectul final ales poate „a fost o soluţie mai ieftină”. „Nu imi dau seama de ce au adoptat aceasta solutie”, a precizat Băsescu, spunând că, iniţial, proiectul a fost gândit cu trei benzi pe sens. 

În ceea ce priveşte Calea Victoriei, fostul preşedinte a  apreciat că este un lucru bun faptul că Sorin Oprescu a creat piste pentru biciclete.

„Şi eu am spus că Oprescu e nebun (…) Dar nu este atat de mare blocajul pe Calea Victoriei pe cat m-aş fi asteptat, (…) dar am ajuns sa ii dau dreptate”, a spus Băsescu.

Referitor la negocierile dintre Nicusor Dan şi Cătălin Predoiu privind retragerea din cursă, Băsescu a calificat demersul acestora, în plină campanie, drept unul  „ridicol”: „Trebuiau sa intre in campanie cu un singur candidat.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button