Ce-şi mai cumpără primarul Negoiţă: maşină de pompieri

de:
12 mai 2011
0 afișări
Ce-şi mai cumpără primarul Negoiţă: maşină de pompieri

Primăria Sectorului 3, condusă de democrat liberalul Liviu Negoiţă, a anunţat că intenţionează să achiziţioneze o maşină de pompieri, cu apă şi spumă, autospeciala urmând să fie utilizată la stingerea incendiilor, cu toate că Primăria Sectorului 3 nu se ocupă de stingerea incendiilor.

Contactaţi în repetate rânduri pentru a motiva achiziţia, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3  nu au oferit niciun răspuns. „Primăria Sectorului 3 are un serviciu care se numeşte serviciu pentru situaţii de urgenţă, protecţia muncii şi evidenţă militară. Nu pot să spun dacă autospeciala va fi sau nu folosită de acest serviciu pentru că nu ştiu. O să mă interesez şi vă spun”, a declarat pentru B365.ro Florina Gheorghe, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 3.

Ulterior, aceasta a precizat reporterilor doar că „îmi pare rău, nu am niciun răspuns” şi a refuzat să ne pună în legătură cu o persoană abilitată din cadrul serviciului de urgenţă al primăriei. Astfel, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 nu au lămurit dacă bucureştenii ar putea apela la serviciile unei astfel de maşini de pompieri şi în ce cazuri şi nici dacă Primăria Sectorului 3 dispune de personal calificat pentru a interveni în situaţii de urgenţă pentru stingerea incendiilor.

Potrivit caietului de sarcini, primarul Negoiţă a cerut ca maşina de pompieri să fie personalizată cu numele Primăriei Sectorului 3.

Se pare însă că primarul Negoiţă vrea să facă un cadou Ministerului de Interne. La nivelul Capitalei, primăriile de sector care au astfel de echipamente le-au încredinţat gratuit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), după cum a precizat Anca Onofrei – purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti. „De regulă, astfel de autospeciale, pe care le-au mai cumpărat şi alte primării, inclusiv Primăria Capitalei, ne-au fost date în regim de comodat, în funcţie de necesarul pe care l-am făcut. Acestea sunt alocate pentru subunităţile noastre din acele sectoare”, a precizat Onofrei.

Conform sursei citate, maşinile de pompieri sunt utilizate la incendii produse în orice zonă a Capitalei, în funcţie de solicitările venite prin dispeceratul Sistemului Unic de Urgenţă 112.

Cookies