Ce se va întâmpla cu Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu. Decizia ministrului Culturii

de:
04 feb. 2016
1 Afișari
Ce se va întâmpla cu Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu. Decizia ministrului Culturii

„Vă fac cunoscută decizia mea, în condițiile în care există asigurări privind existența fondurilor pentru salvarea edificiului, de a transfera drepturile de proprietate asupra Teatrului de Vară către Primăria Generală a Municipiului București, în vederea transmiterii dreptului de administrare Primăriei Sectorului 1”, a scris Vlad Alexandrescu, în postarea care se constituie într-un răspuns adresat deputatului Diana Tușa, care și-a exprimat interesul în ceea ce privește situația acestui teatru.

Potrivit ministrului Culturii, „trecerea teatrului în domeniul și administrarea Primăriei Generale a Municipiului București se va face cu respectarea prevederilor legale în vigoare, precum și cu clauze ce privesc păstrarea destinației culturale a imobilului și natura intervențiilor ce urmează a fi efectuate”.

În opinia acestuia, starea de degradare a clădirii este „cu adevărat îngrijorătoare”, iar intervenția pentru salvare trebuie să fie una în regim de urgență.

„În acest moment, în bugetul Ministerului Culturii nu există fonduri disponibile pentru o astfel de intervenție. Construcția nu este monument istoric, dar se află într-o zonă istorică protejată și este un edificiu important pentru peisajul urban specific Bucureștiului anilor ’50”, spune Vlad Alexandrescu.

Ministrul reamintește că, în urmă cu două luni, a inițiat o dezbatere pe profilul său public de Facebook pentru a afla care este opinia cetățenilor cu privire la viitorul acestui teatru.

„Am constatat că teatrul din parcul Bazilescu este important pentru comunitatea locală, fiind un spațiu reprezentativ pentru cartierul Bucureștii Noi. Totodată, teatrul de vară are un loc important în memoria afectivă a acestei comunități și poate reprezenta un obiectiv cultural, dar și un spațiu de întâlnire și socializare pentru locuitorii din sectorul 1 al Capitalei”, afirmă ministrul Culturii.

Totodată, potrivit acestuia, unele dintre persoanele care au participat la dezbatere și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o eventuală nerespectare a destinației culturale a teatrului în ipoteza că acesta va fi cedat autorităților locale.

Cookies