BAZAR

Ce se va întâmpla cu magazinele de bricolaj ale Praktiker România, după ce au fost preluate de turci

Schimbarea de acţionariat a lanţului de magazine de bricolaj Praktiker atrage după sine o serie de întrebări legate de activitatea companiei cu vânzări de 142 de milioane de euro în 2012. „Sigur va rămâne Praktiker ca brand, pentru că 96% din populaţia României îl cunoaşte”, au declarat surse citate de economica.net. 

Preluarea lanţului de magazine de bricolaj Bricostore de către grupul britanic Kingfisher va presupune şi un rebranding pe piaţa din România. Cele 15 unităţi preluate de la grupul francez Bresson se vor transforma treptat în Brico Depot, unul dintre brandurile din portofoliul Kingfisher. Deja, două unităţi Bricostore – Pantelimon şi Orhideea – au fost închise pentru reamenajări şi pentru schimbarea siglei. 

„În cursul zilei de 24 februarie a fost definitivată preluarea Praktiker România de către Search Chemicals, o companie românească înființată în anul 2003, care se bazează pe un capital integral privat. În urma acestei preluări, profilul brandului Praktiker și obiectul de activitate al companiei Praktiker România vor rămâne neschimbate”, au declarat oficialii Praktiker într-un comunicat de presă. „Povestea Praktiker merge mai departe”, a declarat prin interemediul aceluiaşi comunicat Michael Krahn, country manager-ul Praktiker România.

Potrivit datelor ONRC, Search Chemicals este deţinută de Susli Omer, cetăţean român născut în Turcia , cu 95% din acţiuni şi Susli Gemile, cetăţean român, care deţine 5% din acţiuni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button