Ce se va întâmpla cu animelele exotice găsite în urma percheziţiei din Sectorul 5

de:
19 sept. 2019
1 Afișari
Ce se va întâmpla cu animelele exotice găsite în urma percheziţiei din Sectorul 5

„La solicitarea Secţiei 24 Poliţie, ASPA, împreună cu Garda de Mediu, a participat la o acţiune de percheziţionare domiciliară. La adresa din Sectorul 5 au fost găsite patru animale exotice: două exemplare de macac japonez şi două exemplare de coati – un animal înrudit cu ratonul. ASPA a oferit sprijin de specialitate, a tranchilizat cele patru animale exotice, care au fost transportate ulterior la Centrul de Reabilitare şi Salvare a animalelor sălbatice Visul Luanei. La acest moment animalele s-au trezit din anestezie, starea lor de sănătate este bună, sunt monitorizate de medicii veterinari de la centru şi se află în afara oricărui pericol”, a precizat Trănescu.

Cătălina Trănescu a menţionat că ASPA este în discuţii cu o grădină zoologică din ţară în vederea preluării animalelor şi a spus că cercetările în acest caz continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 de către Secţia de Poliţie 24.

„În continuare, ASPA se va ocupa de găsirea unei grădini zoologice unde să fie duse animalele exotice. Suntem în discuţii aproape finale cu o grădină zoologică din ţară şi vom anunţa la momentul la care se finalizează discuţiile unde vor merge cele patru animale exotice care au fost luate acum de la această adresă, dar şi celălalt exemplar de macac japonez, capturat de pe străzile din Sectorul 5 pe 11 septembrie”, a spus ea.

Cătălina Trănescu a explicat că sunt necesare o serie de documente pentru a deţine legal un animal exotic, printre care şi un certificat CITES.

„Atâta timp cât deţinătorul, fie persoană fizică, fie juridică, are un certificat CITES, animalul exotic este deţinut în legalitate. Însă, este destul de greu de obţinut de către o persoană fizică acest certificat. (…) În lipsa documentelor, putem spune că animalul este deţinut ilegal. În privinţa animalelor exotice găsite la adresa de astăzi, se fac verificările necesare de către comisarii Gărzii de Mediu”, a spus ea.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 24 Poliţie au efectuat, miercuri dimineaţa, o percheziţie pe raza sectorului 5 în cazul maimuţei care ar fi scăpat dintr-o curte în urmă cu o săptămână, aceştia identificând în locaţia respectivă alte două primate şi o cămilă.

Poliţia Capitalei a informat că acţiunea a avut loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

„În această dimineaţă (miercuri – n.r.), poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, aflaţi în continuarea cercetărilor privind primata identificată pe raza sectorului 5, au pus în aplicare o autorizaţie de percheziţie, pe raza aceluiaşi sector. Până la acest moment, în locaţia respectivă au fost identificate două maimuţe şi o cămilă”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Maimuţa care ar fi scăpat dintr-o curte a fost capturată, în urmă cu o săptămână, în cartierul bucureştean Ferentari, fiind transportată la un adăpost al Fundaţiei Visul Luanei, au anunţat reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA). 

Cookies