Ce se știe până acum despre noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

21 dec. 2020
34 Afișari
Ce se știe până acum despre noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

Răspândirea rapidă a unei noi variante de coronavirus a fost cauza introducerii unor reguli stricte de nivelul patru pentru milioane de oameni în Anglia, Scoția și Țara Galilor și în alte țări care pun Marea Britanie pe lista interdicțiilor de călătorie, potrivit BBC.

Cum a ajuns această nouă tulpină de coronavirus să se răspândească atât de rapid, în câteva luni, în multe părți ale Angliei?

Această nouă tulpină înlocuiește rapid alte versiuni ale virusului și suferă mutații care afectează părți importante ale acestuia, unele dintre mutații ducând, conform studiilor de laborator, la creșterea capacității virusului de a infecta, potrivit Mediafax.

În septembrie a fost identificată pentru primată noua tulpină de coronavirus. În luna noiembrie, aproximativ un sfert din cazurile din Londra erau cauzate de noua variantă, iar în prezent aproape două treimi din cazuri, conform Digi24.

Ce a declarat premierul Boris Johnson

Boris Johnson a declarat că noua variantă de virus poate fi cu până la 70% mai transmisibilă.

Matt Hancock, ministrul britanic al sănătăţii, a declarat pentru postul Sky News: „Din păcate noua tulpină este în afara controlului. Trebuie să reluăm controlul şi singurul mod de a-l face este de a restricţiona contactele sociale”.

Tot Matt Hancock, a mai adăugat că „Va fi greu să o ţinem sub control până când nu va fi implementat un vaccin”.

Noua variantă a coronavirusului este foarte răspândită în Londra, sud-estul și estul Angliei. Nu se știe sigur dacă a apărut prima dată în Marea Britanie sau dacă provine dintr-o țară cu o capacitate mai mică de a monitoriza mutațiile coronavirusului.

Potrivit Digi24, datele de la Nextstrain, care au monitorizat codurile genetice ale mostrelor virale din întreaga lume, sugerează că în Danemarca și Australia cazurile au venit din Marea Britanie. Și Olanda a raportat cazuri.

De asemenea, o variantă care a apărut în Africa de Sud împărtășește unele dintre mutații, dar pare să nu aibă legătură cu varianta din Marea Britanie.

 

Cookies