Utile

Ce se poate vizita în București și împrejurimi

Ce se poate vizita în București și împrejurimi. Ne-am gândit să venim cu idei pentru cei care nu mai au zile de concediu suficiente pentru o escapadă în țară sau în afara țării.

Poate nu mai ai zile de concediu sau poate vrei să te folosești de ele în altă perioadă. Așa că B365.ro îți spune ce se poate vizita în București și împrejurimi.

Ce se poate vizita în București și împrejurimi

Ți-ai dorit sau îți dorești să ajungi în Paris, dar niciodată nu este momentul pentru acel concendiu. Dar ce spui dacă vine Parisul la tine?

În București poți vizita Arcul de Triumf. Monumentul a fost deschis de curând pentru public, iar anunțul a fost făcut de Primăria Municipiului București. Vizitarea Arcului de Triumf este gratuită și se poate face până pe 17 octombrie 2021, în intervalul orar 11:00-22:00. La ora 21:30 poate intra ultima persoană în interiorul monumentului.

Toți vrem să facem o pauză de la agitația orașului. Grădina Botanică din București poate fi oaza de liniște a fiecăruia. O cafea delicioasă și o carte bună, pe bancă, la umbră, este tot ce ai nevoie în momentul în care nu poți pleca din Capitală. Prețul unui bilet întreg pentru spațiile din aer liber ale Grădinii Botanice este de 10 lei.

Continuăm vizita în București

Palatul Primăverii din București este o altă locație care nu ar trebui omisă. Aici au locuit Nicolae și Elena Ceaușescu din anul 1965 și până în dimineața zilei de 21 decembrie1989. Așadar, este lesne de înțeles de ce există un strop de curiozitate: oamenii vor să vadă luxul în care au trăit cei doi. Palatul are 80 de camere, piscină și încă alte 70 de încăperi la subsol. 40 de lei costă un tur standard cu ghid al Palatului Primăverii. P.S: există până și un solar (da, acel aparat pentru obținerea unui bronz perfect).

Recomandăm și: Singura reședință privată din București care are adăpost anti-atomic, anti-chimic, anti-extratereștri, anti-tot. E poleită cu aur și o puteți vedea și voi

Dacă locațiile de mai sus au fost deja „bifate”, stai fără grijă. Încă mai avem câteva idei despre ce se poate vizita în București și împrejurimi.

Muzeul Național de Artă Contemporană din București o să te lase fără suflare. Muzeul este găzduit chiar în Palatul Parlamentului și îți oferă ocazia să vezi lucrări de artă contemporană, atât românească, cât și străină.

După ce ai terminat de vizionat toate operele de artă, îți recomandăm să te duci și pe terasa muzeului. De sus poți vedea întregul București. P.S: până și scările care duc spre terasă or să te facă să te oprești, să admiri pereții și să-i fotografiezi. P.S.S: intrarea este gratuită în fiecare prima duminică din lună.

Ce se poate vizita în împrejurimile Bucureștiului

Sistemul de fortificații din jurul Bucureștiului. A fost format din 18 forturi și 18 baterii în jurul Capitalei și scopul sistemului a fost acela de a proteja orașul în cazul unei invazii. Construcțiile sunt interconectate de o cale ferată și de Șoseaua de Centură a Capitalei. Îți recomandăm să nu le vizitezi singur, just for safe.

Recomandăm și: Toată lumea știe de „Micul Paris”, dar știai de București la un țâr distanță de „Noul New York”? Clădirea-fenomen care a tulburat orașul și pe lângă care treci și de 10 ori pe zi

Palatul Mogoșoaia se află la 15 kilometri de București. Locația este recunoscută pentru arhitectura brâncovenească specială. Aici poți face picnic, te poți plimba cu hidrobicicleta sau chiar poți încerc schi nautic fără șalupă. Dacă ești norocos prinzi și apusul văzut de pe malul lacului Mogoșoaia.

La Snagov te poți simți ca-n vacanță și mai este și la doi pași de București. Pe malul lacului poți servi masa, poți merge la piscină, la spa și dacă te simți spontan și vrei să petreci o noapte acolo, să știi că o poți face.

Ai dat o fugă pe la magazinele din partea de Nord a Bucureștiului, dar parcă nu vrei să te duci acasă. Te poți relaxa în Pădurea Băneasa. Acolo vegetația îți oferă răcoarea de care ai nevoie, dar și liniștea. Îți poți lua și prietenii blănoși cu tine, iar așa toată lumea este fericită. La doi pași de Pădurea Băneasa este Grădina Zoologică. Printre animăluțe poți vedea și cel mai frumos panda roșu.

P.S: Bucureștiul este un oraș cool și oferă nenumărate locuri pe care le poți vizita, trebuie doar să știi ce anume ți se potrivește cel mai bine.

Have fun! 🙂


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button