Ce se petrecea în Bucureşti (şi Urziceni) în timpul războiului Godină vs Recorder

01 aug. 2023
1006 Afișari
Ce se petrecea în Bucureşti (şi Urziceni) în timpul războiului Godină vs Recorder
Ce se petrecea în Bucureşti (şi Urziceni) în timpul războiului Godină vs Recorder | Foto: Maria Coman

Mărturisesc, cu umilinţă, că nu am urmărit deloc scandalul dintre Marian Godină şi Recorder. Îmi plac unele anchete ale Recorder, despre cea de acum nu am auzit, cât despre Marian Godină, cam tot ceea ce ştiu despre domnia sa e că la un moment dat avea o alpaca. Asta mi s-a părut drăguţ la momentul respectiv, nu zic nu. 

Oricu,m ziceam că nu am urmărit şi nu vă mint, dar cert e că acu’ vreo 2 zile, zbang, se umple feed-ul de postări pro Recorder, anti Recorder, pro Godină, anti Godină, misiunea planetară a jurnalismului, cum se fac reportajele, cum se citează sursele, ce punem şi ce nu punem într-o anchetă, cum finanţăm sau nu finanţăm Recorder,  au început să curgă donaţii, să se ascută săbii, să se pună la îndoială istoria presei, Doamne apără-mă!!!! De ce şi cum se întâmplă, totuşi, aceste lucruri? 

Adică lucrurile au luat -o razna complet. Pui o postare că ţi-ai schimbat fotoliul, se face psihanaliza camerei până la a şaptea ta generaţie. Zici că vinzi 2 tricouri, vine armata susţinătorilor de donaţii care crede că eşti snoabă, bogată, vedetă, proastă, infatuată, egoistă şi prost crescută

Între timp însă, foarte posibil aceiaşi oameni cu un perfect profil moral pe Facebook trec nepăsători pe lângă femeia cu copil în braţe care cerşeşte la semafor, că dă-o încolo, e tânără, ce o opreşte să muncească. Sau pe lângă tânărul drogat care face acelaşi lucru, cerşeşte. Sau pe lângă un homeless ceva mai în vârstă care miroase a alcool. Păi cine l-a pus să bea sau pe celălalt să se drogheze? La muncă, la muncă cu toţii, că nu merge aşa, să stai la mila noastră. 

Cum nepăsători au stat şi cei de la spitalul din Urziceni, care s-au uitat cum naşte o femeie. Sigur că putem înţelege că n-aveau gardă de ginecologie. Dar nu aveau un pat, să o lase să nască în pat, nu pe jos? Şi, dacă o vedeai pe stradă, încercai să o aşezi undeva, n-o lăsai în fața porţii, dar aşa, în faţa spitalului? 

Născutul nu se petrece în 6 secunde, să zici că nu ai avut timp să o ajuţi să se ridice de acolo. Dar am ajuns cumva aşa într-o epocă în care ne e mult mai uşor să ne judecăm unii pe alţii în loc să ne ascultăm. Poate e aşa, doar la suprafaţă, în general oamenii sunt ok, mi-ar plăcea să fie aşa, doar că mă tem că nu e. 

Dar am zis să vedem şi ce se petrecea în lumea real bucureşteană în timpul episodului 429429348 din lumea virtuală. Păi, înţeleg că s-a deschis un loc nou de desert, pe Elisabeta, Gigi Becali a sfinţit Calea Victoriei, care Calea Victoriei sâmbătă n-a fost închisă, dar duminică da. 

Pe urmă, s-a făcut o groapă cum faci dreapta de pe Floreasca spre Pipera, s-a făcut de câteva săptămâni, dar pare să vrea să devină a noastră, nu e în niciun pericol să dispară. Și nu în ultimul rând, la Piaţa Domenii, la doamna care are magazinul lângă pepeni, au adus tuberoze româneşti, nu de import.  

Vă zic sincer, nu contează deloc ce zice domnul Godină, decât dacă nu se schimbă ceva în viaţa noastră reală. Ceea ce nu se schimbă.

Nota B365.ro – Tot Maria, mai jos:

Cookies