Ce se mai poate face cu un umeraș atunci când vrednic este mânuitorul și o situație de foc și groază în București

30 nov. 2022
866 Afișari
Ce se mai poate face cu un umeraș atunci când vrednic este mânuitorul și o situație de foc și groază în București
Oana Titică

Bună dimineața, dragi cititori, și la mulți ani tuturor celor care poartă numele de Andrei și Andreea! Să ne bucurăm cu toții că am făcut parte din, probabil, ultima generație de copii ai căror părinți le-au dat nume normale, că vedeți și voi în jur bebeluși pe care îi cheamă Rază de soare, Eyan etc, ca și cum mama lor a dorit neapărat să se râdă de ei în viitor la școală.

Să trecem la lucruri importante.

Scurt tutorial de furat cu succes

Poate că multă lume, de-a lungul anilor, stând la coadă la McDonalds s-a uitat lung la cutia transparentă Ronald McDonald cu donații pentru copii nevoiași, în care clienții plesniți de generozitate aruncă monede de 10 bani, și s-au întrebat „Oare cum aș putea să scot eu toți banii ăia de acolo, ca să îmi mai iau un McToast?”

Ei bine, acești infractori imaginari acum au răspunsul  – un preot din Berceni a fost filmat în timp ce scotea bani cu umerașul din cutia milei. Ați citit bine, cu umerașul. Preotul venea noaptea în parohie, iar când se asigura că nu este nimeni în preajmă, ducea cutiile milei în altar și le așeza cu susul în jos pe două piese de mobilier. Apoi se folosea de un umeraș de sârmă pentru a extrage bancnotele. Denumită ‘Metoda Umerașul’ de colegii de la b365 (pentru tineret – Metoda Umerașul amintește de vremurile comuniste în care astfel se extrăgeau și fetușii din femei), aceasta a stârnit un val de reacții inclusiv printre reprezentanții Arhiepiscopiei care au declarat că ‘au apărut niște probleme care trebuiau rezolvate’. Prea târziu, am spune noi, trebuia să fie rezolvate din 2017, de când au apărut primele imagini cu acest preot șmanglind din cutii – acum cazul a fost atât de mediatizat, iar ideea pare atât de bună încât să nu vă mirați dacă de mâine veți vedea adolescenți cu umerașe la coadă la McDonalds.

Borduriada revine

Zilele trecute am aflat cu toții din Hotnews că Primăria Sectorului 3 a făcut un contract de 33 de milioane de lei pentru borduri și pavele cu una dintre propriile companii. Proiectul a primit voturile PNL-ului din Consiliu, generând un WTF gigantic în rândurile celor care citeau articolul. Proiectul presupune, conform site-ului, că ‘Primăria vrea să cumpere de 33 milioane lei următoarele: aproape 50.000 mp de pavele plus montaj, aproape 30.000 ml de borduri, să demonteze 25.000 ml de borduri și să pună 5.000 ml de gard metalic, plus canalizare pluvială, aducere la cotă cămine etc.

Pentru cei care nu locuiesc în Sectorul 3, anul acesta, aici, la cotețe s-au schimbat DIN NOU bordurile fiindcă cele dinainte erau URÂTE, cum a declarat domnul primar Robert Negoiță – ‘Cele vechi arată oribil, au fost o soluție nefericită.’. Pesemne că la anul, acestea puse  acum în 2022 vor deveni „so last year!”. Pentru mamele cu bebeluși care stau în frig, fără caldură când afară sunt zero grade, fără apă caldă, si se uită pe geam și se întreabă cum e posibil să dăm 33 de milioane pe borduri în loc să îi dăm pe o centrala provizorie sau să cumpărăm mult lipici sau ceva să pansăm țevile alea de tot pocnesc, acest proiect este halucinant. E ca femeile care nu s-au mai spălat la subțiori de trei zile, dar se dau cu parfum pe deasupra.

Foc și groază

În sectorul 1, de exemplu, familiile nevoiașe vor primi lemne de foc, gratuit, de la Primărie, pentru a trece cu bine peste frigul iernii, lemne care provin din tăierea copacilor uscați de pe raza sectorului. Întrebarea este – putem să ne înscriem și noi, cei din alte zone ale orașului , dar și, de asemenea, în zilele cand nu merg CET-urile, oare putem face foc direct în mijlocul dormitorului? Ne lasă domnul Arafat? O fi legal?

Așteptăm răspuns, mulțumim!

Nota B365.ro De fapt, noi mulțumim, Oana!🫶

Cookies