Ce se întâmplă până la urmă cu renovarea patinoarului Mihai Flamaropol din Capitală. Discuții între PMB și Ministerul Sportului

01 nov. 2021
932 afișări
Ce se întâmplă până la urmă cu renovarea patinoarului Mihai Flamaropol din Capitală. Discuții între PMB și Ministerul Sportului
Ce se întâmplă până la urmă cu patinoarul Mihai Flamaropol. Discuții între PMB și Ministerul Sportului

Ce se întâmplă până la urmă cu patinoarul Mihai Flamaropol puteți afla în rândurile de mai jos. Renovarea a fost blocată mult timp din cauza unui proces. Se pare însă că litigiul s-a stins, iar acum există o serie de discuții între PMB și Ministerul Sportului pentru a vedea cine va termina construcția finalizată pentru moment în proporție de 35%,

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului a explicat, luni, că lucrările de construcţie la patinoarul „Mihai Flamaropol, din București, au fost oprite în urma unui litigiu. Totuși, problema a fost rezolvată, așa că această construcție va fi finalizate de Primăria Capitalei sau Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Vești bune privind construcția patinoarului Mihai Flamaropol

„Veştile sunt promiţătoare, se pare că firma cu care Primăria era în proces, Astaldi, nu s-a mai prezentat, deci au renunţat la acel proces şi acum avem o şansă să terminăm acel patinoar. Va fi preluat de către CNI ori finalizat de către primărie. Şi mai există în plan să se construiască o sală polivalentă şi acum decidem care va merge la CNI şi care rămâne la primărie. Mă bucur de această veste şi ar fi o şansă ca Bucureştiul să aibă un patinoar”, a declarat Novak, pentru Agerpres, vorbind despre patinoar.

De asemenea, ministrul a adăugat că cel mai simplu este ca această construcţie să fie finalizată de către PMB, pentru că este un proiect nefinalizat.

„Ar fi mai uşor să termine ei şi noi să preluăm sala polivalentă. Vom găsi cea mai bună soluţie, dar nu este o problemă de buget sau de altceva. Cu siguranţă proiectul va rămâne acelaşi. Dar ideea este că dacă se va construi sala multifuncţională lângă, atunci putem gândi ceva foarte strategic, în două săli să se regăsească tot ceea ce avem nevoie. Săptămâna aceasta urmează să mai avem încă o discuţie cu primăria”, a mai spus ministrul Sportului.

Discuții cu primarii de sector pentru construirea unor bazine de înot și patinoare

De asemenea, șeful Sportului din România mai spune că urmează să aibă o serie de discuţii cu primarii de sector din București pentru construirea unor bazine de înot şi patinoare.

„Mai avem încă un proiect cu primarii de sector. Voi avea o prezentare, pentru că vreau ca în fiecare sector să fie construit câte un bazin de înot şi un patinoar acoperit, cu balon special, pentru a învăţa copiii din şcoli să înoate şi să patineze. Şi atunci acestea vor fi pentru şcoli, patinoarele şi bazinele, iar sportul de performanţă, hochei, patinaj artistic şi patinajul viteză să rămână la Flamaropol pentru competiţiile mari”, a conchis ministrul.

PMB a reziliat contractul pentru renovarea Patinoarului Flamaropol încă din luna iunie 2019. Se pare că motivul invocat atunci era acela că lucrările la acest obiectiv de investiţii înregistraseră întârzieri majore. Mai mult, constructorul nu ar fi luat măsuri pentru remedierea situaţiei, de unde și discuțiile care au dus la rezilier.

Lucrările la patinoar au început în anul 2017și sunt executate în proporţie de 35% în prezent. Astfel, au fost finalizate lucrările de fundare pentru corpurile de clădire A, B, C şi D şi lucrările de suprastructură ale Corpului A, cu excepţia etajului tehnic, se arată în proiect.

Cookies