Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când bem sucuri din comerţ

de:
19 apr. 2014
1 Afișari
Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când bem sucuri din comerţ

Consumul excesiv de sucuri carbogazoase şi îndulcite dăunează sănătăţii, acest lucru fiind dovedit de nenumărate studii. Pe lângă apariţia bolilor precum diabet sau obezitate, ultimele studii arată că o persoană care consumă cel puţin două doze de suc pe zi este supus unui risc cu 22% mai mare de a face un infarct, relatează ABC News.

Cercetătorii au analizat datele provenite din studii aplicate pe cel puţin 68.000 de respondenţi, atât bărbaţi, cât şi femei, care au completat o serie de chestionare privind consumul de sucuri şi activitatea lor. Comparând rezultatele recente cu cele adunate de la aceleaşi persoane în urmă cu zece ani, cercetătorii au găsit o legătură între cei care obişnuiesc să bea mai mult de două doze de suc pe zi şi diferite tipuri de infarct, precum şi atacurile cerebrale.

Potrivit specialiştilor, sucul creşte nivelul glucozei din sânge, care conduce astfel la apariţia diabetului, un factor şi pentru atacurile vasculare. Pe de altă parte, nu este interzis consumul ocazional de astfel de sucuri, ca un răsfăţ la câteva săptămâni, însă nu trebuie abuzat de astfel de băuturi. Cu toate acestea, sursa citată notează faptul că rezultatele studiului nu sunt neapărat relevante pentru că respondenţii ar fi putut să mintă în răspunsurile date.

Sursa: gandul.info

Cookies