Ce se întâmplă dacă îți expiră călătoria înainte să cobori din autobuz? STB: Controlorii pot acorda clemență călătorilor doar în cazul accidentelor rutiere

08 aug. 2022
60092 afișări
Ce se întâmplă dacă îți expiră călătoria înainte să cobori din autobuz? STB: Controlorii pot acorda clemență călătorilor doar în cazul accidentelor rutiere
Ce se întâmplă dacă îți expiră călătoria înainte să cobori din autobuz? STB: Controlorii pot acorda clemențe călătorilor doar în cazul accidentelor rutiere | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

O călătorie STB este valabilă 90 de minute din momentul validării. Asta înseamnă, că în acest interval de timp, chiar dacă schimbi mijlocul de transport nu este necesar să plătești o altă călătorie. Dar ce se întâmplă dacă urci în autobuz, iar până să cobori expiră călătoria?

Ce faci dacă îți expiră călătoria STB înainte să cobori din autobuz

La finalul lunii iulie, publicația Bugetul.ro a prezentat o problemă semnalată de mai mulți bucureșteni. Mai multe persoane și-au exprimat nemulțumirea față de valabilitatea de 90 de minute a unei călătorii STB.

Motivul este că deși au schimbat mijlocul de transport în timp util și au validat cardul de călătorie în respectivul autobuz, tramvai sau troleibuz, până să ajungă la destinație călătoria a expirat.

Astfel că, aceștia au fost prinși de către controlori și amendați în consecință. Persoanele ce au semnalat această problemă susțin că termenul de 90 de minute al călătoriei a expirat la limită. Oamenii consideră că de vină este traficul din București.

La momentul respectiv, a fost făcută o propunere către Societatea de Transport București (STB). Mai exact, dacă călătorii schimbă mijlocul de transport în timp util, să poată circula în baza călătoriei până ajung la destinație.

Ce răspuns a oferit Societatea de Transport București

În urma articolului publicat, Societate de Transport București (STB) a transmis un răspuns către Bugetul.ro. Iată care este răspunsul oferit de către companie:

Salariații din cadrul corpului de control sunt avertizați să acorde clemență călătorilor în situația în care timpul de validare a expirat, din cauza blocajelor în trafic rezultate în urma accidentelor.

Astfel că, doar în cazul unor întârzieri provocate de accidente rutiere, controlorii le pot permite bucureștenilor să circule peste limita de 90 de minute a unei călătorii.

Cookies