Ce se întâmplă cu teatrele din Bucureşti care funcţionează în CLĂDIRI CU BULINĂ

de:
07 sept. 2016
7 Afișari
Ce se întâmplă cu teatrele din Bucureşti care funcţionează în CLĂDIRI CU BULINĂ

„Va asigur ca, in calitate de Primar General, voi sustine proiectele culturale si voi face toate demersurile pentru a solutiona cat mai rapid problemele cu care va confruntati. Actuala administratie este si va ramane un partener de baza al tuturor celor care se implica in domeniul culturii. Voi supune atentiei CGMB un proiect de hotarare pentru refacerea organigramelor si a regulamentului de organizare si functionare astfel inca, fiecare teatru sa dispuna de personalul de care are nevoie pentru a functiona eficient. De asemenea, ma voi asigura ca, la rectificarea bugetara, acolo unde este necesar, vor exista sumele de care aveti nevoie fie pentru a va continua investitiile, fie pentru a demara proiecte noi „, a susţinut Gabriela Firea.

Posturile solicitate de institutiile de spectacole se ridica in acest moment la un numar de 241.

Gabriela Firea a subliniat ca, in acest moment, directiile de specialitate din cadrul PMB elaboreaza documentatia necesara pentru construirea teatrului temporar, o constructie usoara cu cca 450 de locuri, situata intr-o zona centrala a orasului, astfel incat teatrele care vor intra in reabilitare, modernizare si consolidare sa-si poata desfasura, pe rand, activitatea culturala intr-un spatiu modern.

In cadrul intalnirii, s-a stabilit suplimentarea fondurilor pentru realizarea unei expertize de evaluare a gradului de risc seismic pentru sediul si sala de spectacole a Teatrului Mic din strada Constantin Mille, dar si revizuirea si completarea documentatiei pentru lucrarile de consolidare la Teatrul Foarte Mic , unde in prezent activitatea este sistata, cladirea acestuia fiind incadrata in clasa I de risc seismic.

In ceea ce priveste stadiul lucrarilor de modernizare si consolidare la Teatrul Evreiesc de Stat, termenul de finalizare a acestora este octombrie 2016, in acest moment spectacolele desfasurandu-se la alte institutii municipale de cultura, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie etc.

Un alt teatru unde este necesara realizarea unei noi expertize pentru evaluarea riscului seismic al cladirii este Teatrul Municipal L.S. Bulandra, sediul din str. Schitu Magureanu nr 1.

In ceea ce priveste situatia de la teatrul Nottara acesta este in prezent inchis, fiind incadrat in clasa I de risc seismic conform unei expertize din anul 1996. Conducerea acestuia a realizat si a transmis Municipalitatii expertize tehnice revizuite pentru sediul din B-dul Magheru nr 20, in prezent cele doua expertize aflandu-se la Inspectoratul de Stat in
Constructii pentru analiza si pentru stabilirea incadrarii corecte in clasa de risc seismic a imobilului.

Un alt teatru unde Municipalitatea desfasoara lucrari de modernizare este Teatrul Ion Creanga, sediul din Piata Amzei nr 13.

In cadrul intalnirii s-a discutat si despre alocarea sumelor necesare pentru ca Gradina de Vara Herastrau a Teatrului de Revista ” Constantin Tanase” sa fie acoperita, astfel incat aceasta sa poata fi folosita ca sala de spectacole sase luni din an, din mai pana in octombrie, dar si realizarea unui perete antifonic pentru diminuarea zgomotului.

O solicitare similara este cea a conducerii Teatrului Masca. Acesta va primi fonduri pentru acoperirea amfiteatrului in aer liber, a sediului din B-dul Uverturii.

De asemenea, Primarul Capitalei a anuntat ca va avea discutii cu reprezentantii RATB pentru a gasi solutii in ceea ce priveste oferirea gratuitatii la transport pentru grupurile organizate de scolari si prescolari care vor sa mearga la spectacolele puse in scena de teatrele Municipalitatii sau la cele ale Circului Globus.

Cookies