ÎN BUCUREȘTI

Ce se întâmplă cu școlile în București. Prefectul Capitalei a făcut anunțul

Prefectul Alin Stoica susține că școlile vor funcționa ca și până acum. Precizarea acestuia vine după ce s-a vehiculat că astăzi va avea loc o ședință în care se discută condițiile în care s-ar putea închide unități de învățământ, ca urmare a creșterii cazurilor de COVID-19.

Ce se întâmplă cu școlile în București

Rata de incidență în București nu a trecut de 6 la mia de locuitori. Amintim faptul că duminică Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în Capitală incidența este de 3,98%.

Bucureștiul a înregistrat cele mai multe cazuri noi de coronavirus, peste 1.100, practic un sfert din numărul total al cazurilor noi de COVID înregistrate la nivel național în ultimele 24 de ore.

Prefectul Capitalei a făcut anunțul

Alin Stoica mai precizează că închiderea unei școli se va face doar dacă sunt mai multe cazuri de COVD-19 în acea instituție.

Nu este programată nicio ședință pentru mâine (luni – n.r.), de altfel, niciodată nu a fost programată o astfel de ședință, nu știu de unde au apărut aceste informații. Nu a existat această discuție niciodată. Săptămâna trecută au fost ședințe de Comitet de Urgență punctuale pentru școli, așa cum prevede și Ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății: în momentul în care apar cazuri de COVID în unele școli, DSP propune suspendarea cursurilor. Lucrurile de genul acesta sunt cotidiene. Se poate întâmpla și mâine, de exemplu, ca DSP să propună închiderea unei școli unde sunt cazuri de COVID, dar acum, în momentul acesta, nu este programată niciun fel de ședință și în niciun caz nu a fost programată vreo ședință prin care să se dispună suspendarea cursurilor pentru toate școlile. Nu! Rămânem în scenariul pe care îl știm cu toții”, a precizat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Vezi și:


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button