Ce se întâmplă cu școala și cu vacanța de Paști? Gata, au decis! Cele 3 tabere din Guvern au reușit să se înțeleagă

25 mart. 2021
111 Afișari
Ce se întâmplă cu școala și cu vacanța de Paști? Gata, au decis! Cele 3 tabere din Guvern au reușit să se înțeleagă
Ce se întâmplă cu școala și cât va dura, de fapt, vacanța de Paști

Am terminat de scris titlul și apoi mi-am dat o palmă peste frunte: la ritmul răzgândirilor, oricât de certă ar părea decizia de acum, n-ar fi nicio mirare ca peste o jumătate de oră să vină alt anunț. Dar, să stăm strâmb, să judecăm drept, să fim optimiști și să sperăm că măcar pe copii n-o să-i mai zăpăcească și în acest fel. Așadar, a venit decizia cu școala.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a întâlnit astăzi (joi, 25 martie) cu reprezentanții elevilor, părinților și profesorilor, iar la finalul discuțiilor a anunțat ce s-a decis: anul școlar va fi prelungit cu o săptămână, până pe data de 25 iunie.

Vacanța de Paști de o lună: 2 aprilie – 4 mai

Ministrul Educației anunțat joi că vacanța de primăvară a elevilor va fi prelungită și va avea loc în perioada 2 aprilie – 4 mai. În întregul lui,  anul școlar se va prelungi doar cu o săptămână. În mod normal, anul școlar ar fi urmat să seîncheie pe 18 iunie, iar o prelungire de două săptămâni ar fi însemnat că elevii merg la școală până pe  2 iulie.

Pentru elevii din clasele terminale (a 8-a, a 12-a, ..)  structura anului școlar va rămâne neschimbată. pentru ei, vacanța de primăvară va rămâne în perioada 2-11 aprilie (pentru Paștele Catolic) și 30 aprilie – 9 mai (pentru Paștele Ortodox).

Ce se întâmplă cu școala – cele mai noi declarații ale ministrului Cîmpeanu

  • Examenele naționale se vor desfășura la datele care au fost stabilite deja; 22-25 iunie
  • Cu excepția claselor terminale, vacanța de primăvară are loc în perioada 2 aprilie – 4 mai; Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va fi modificată.
  • În perioada 12-29 aprilie, elevii din clasele terminale vor participa la cursuri online.
  • Semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021 va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția celor terminale. Astfel, semestrul 2 se va termină pe 25 iunie, nu pe 18 iunie.
  • Pentru filiera tehnologică, calendarul va rămâne neschimbat.

 

Cookies